Όταν ψάχνεις για δουλειά συνήθως τυπώνεις το βιογραφικό σου και το μοιράζεις σε εταιρείες, το στέλνεις με email ή το καταχωρείς σε βάσεις δεδομένων εταιρειών εύρεσης εργασίας. Τι θα έλεγες να το τύπωνες και στο γάλα;

Ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής Samuel Profeta πάντως έκανε την αρχή, τυπώνοντας το βιογραφικό του σε ένα χάρτινο κουτί γάλακτος. Όχι ότι ο ίδιος αναζητάει δουλειά, άλλωστε με πελάτες όπως η Nestle, η Mondelez, η Tetra Pak και η Unilever, μάλλον δεν του λείπει, όπως δεν του λείπουν και οι πρωτότυπες ιδέες.

viografiko se gala

Για την ακρίβεια το βιογραφικό σε κουτί γάλακτος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μιας εργασίας με θέμα “Δημιουργικότητα και Καινοτομία” στη Σχολή Καλών Τεχνών του Σάο Πάολο, που στόχο είχε να δημιουργηθεί ένα αντισυμβατικό βιογραφικό σε μια καινοτόμο πλατφόρμα.

Η συσκευασία είχε πάνω της τυπωμένες όλες τις πληροφορίες που περιέχει ένα τυπικό βιογραφικό σημείωμα, από ονοματεπώνυμο, ηλικία και στοιχεία επικοινωνίας, έως ηλικία, τυπικά προσόντα και συστάσεις, ακόμη και φωτογραφία. Βέβαια, όλα παρουσιάζονται με τρόπο που θα ταίριαζε σε ένα κουτί γάλα, όπως οι συστατικές επιστολές στη μια πλευρά της συσκευασίας που αναγράφονται σαν να είναι τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος.

Πάντως, το μόνο σίγουρο αν ακολουθήσετε την ιδέα του Samuel είναι ότι δύσκολα θα χαθεί ανάμεσα στα δεκάδες άλλα που θα λάβει ο πιθανός εργοδότης σας…