Πριν λίγο καιρό, ανακαλύψαμε στο YouTube το The Try Channel. Ένα κανάλι στο οποίο κάνουν ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Μαζεύουν μία ομάδα άκρως διασκεδαστικών και ευδιάθετων Ιρλανδών και τους βάζουν να δοκιμάσουν φαγητά, σνακ και ποτά άλλων χωρών. Και φυσικά, τα ελληνικά φαγητά, δεν έλειψαν απ’ τη λίστα.

Τι διάλεξαν να τους σερβίρουν; Ξεκίνησαν το γεύμα τους με σπανακοπιτάκια με φέτα. Ένας απ’ τους δοκιμαστές είπε πως δεν περίμενε ποτέ ότι κάτι τόσο πράσινο μπορεί να είναι τόσο νόστιμο, ενώ πολλοί τα παρομοίασαν με τα ινδικά πιτάκια σαμόσας.

Το επόμενο πιάτο ήταν και ο σταρ του βίντεο. Τυλιχτό με γύρο απ’ όλα. Ξετρελάθηκαν, είπαν ότι πρέπει να είναι το τέλειο φαγητό μετά από ξενύχτι (ισχύει θα πω εγώ). Όμως κάποιος θα έπρεπε να τους δείξει και τον σωστό τρόπο που θα έπρεπε να το φάνε, αφού το έφαγαν σε βαθύ πιατάκι με μαχαιροπίρουνο. Ο καθένας με τον τρόπο του…
Μετά, πέρασαν σε ένα κυρίως. Μοσχαράκι στιφάδο με ρύζι. Αυτό το πιάτο, οπτικά τουλάχιστον, μου προκάλεσε μια μικρή θλίψη. Το κρέας δεν φαινόταν να έχει αρκετή σάλτσα, ενώ το ρύζι με το οποίο το συνόδεψαν, μας θύμισε το ρύζι με λαχανικά που συνόδευε πιάτα με κρέας στα μπουζούκια. Θυμάστε τότε που τρώγαμε στα μπουζούκια; Στους περισσότερους άρεσε μάλιστα είπαν ότι μοιάζει αρκετά με το αντίστοιχο ιρλανδικό πιάτο, αλλά δεν ήταν και το αγαπημένο τους.

Το ελληνικό αυτό γεύμα έκλεισε με γλυκό τρόπο. Με μπακλαβά. Πλην ενός που δεν του αρέσει η κανέλα (πώς γίνεται αυτό;), όλοι είπαν τα καλύτερα. Σε κάποιον, η γεύση θύμισε ρολά κανέλας, ενώ είπαν ότι θα πήγαινε πολύ μαζί με καφέ. Μπακλαβάς με έναν διπλό ελληνικό δίπλα ό,τι καλύτερο!

Δείτε κι εσείς όλο το βίντεο παρακάτω:

Δείτε επίσης:

Ξεκαρδιστικό video: Παιδιά δοκιμάζουν για πρώτη φορά ελληνικό φαγητό

Το μυστικό που θα αλλάξει τον τρόπο που ψήνεις σουβλάκια

Li Ziqi: Μια διαφορετική food influencer