Ερευνητές με επικεφαλής υποψήφιο διδάκτορα από το τμήμα Βιοφυσικής στο πανεπιστήμιο Ντέιβις (University of California, Davis)των ΗΠΑ ανακάλυψαν πως για να φτιάξει κάποιος μπλε παγωτό χρειάζεται απλά ένα κόκκινο λάχανο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Advances, όπου οι ερευνητές δείχνουν πώς το κόκκινο λάχανο μπορεί να είναι η λύση στη δημιουργία μπλε κυανών χρωμάτων με φυσικό τρόπο.

Η Πάμελα Ντένις από το Ινστιτούτο Καινοτομίας Τροφίμων και Υγείας του UC Davis συνεργάστηκε με μια ομάδα που περιελάμβανε επιστήμονες από το Mars Wrigley. Μαζί, ξεκίνησαν να «εξετάζουν» το κόκκινο λάχανο, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη για τη δημιουργία φυσικών κόκκινων και μοβ χρωστικών τροφίμων.

Αυτές οι βαφές ονομάζονται ανθοκυανίνες και οι ερευνητές έχουν εργαστεί για πάνω από μια δεκαετία για να απομονώσουν τις μπλε ουσίες από το λάχανο. Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη ουσία διατίθεται μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες.

 

«Το μπλε χρώμα χρησιμοποιείται σε περισσότερα προϊόντα από ότι συνειδητοποιούν οι καταναλωτές» λέει η Ρεμπέκα Ρόμπινς επιστήμονας στο Mars Wrigley, η οποία συμμετείχε στην έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες κατάφεραν να αλλάξουν το χρώμα του παγωτού με φυσικό τρόπο. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα εμπόδια προτού φτάσει στο τραπέζι μας καθώς θα πρέπει πρώτα να ελεγχθεί η ασφάλειά του.

Δείτε επίσης:
Τι είναι το «Κέικ της Ειρήνης» που είναι εμπνευσμένο από την πολιτική;

Πώς μια μπίρα έφερε τον πανικό στην Εθνική Σουηδίας;

Φούρνος φτιάχνει μπισκότα σε χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ και γίνεται viral