Η ιδέα μιας τούρτας 40 χρόνων δεν είναι και πολύ ελκυστική. Όταν πρόκειται όμως για την τούρτα της πριγκίπισσας Νταϊάνα;

Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Αυγούστου δημοπρατείται ένα κομμάτι από την τούρτα γάμου του ζεύγους, το οποίο έχει διατηρηθεί για 40 χρόνια! Είναι ένα κομμάτι μεγέθους 8 Χ 7 ιντσών, τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη, που ήταν για τόσο καιρό αποθηκευμένο σε ένα ειδικό μεταλλικό κουτί. Το κομμάτι είναι διακοσμημένο με βασιλικά σύμβολα σε αποχρώσεις του χρυσού, του μπλε και του κόκκινου, ενώ έχει συντηρηθεί σε άριστη κατάσταση.


Το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ σε μια τότε υπάλληλό της στο Clarence House, τη Moyra Smith.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Νταϊάνα και ο Κάρολος σέρβιραν στους καλεσμένους τους τούρτα φρούτων, που είχε περίπου 1,5 μέτρα ύψος ενώ ζύγιζε περίπου 102 κιλά! Το κομμάτι αυτό υπολογίζεται ότι θα πουληθεί στην τιμή των 500 αγγλικών λιρών. Θα δοθεί στη δημοπρασία μαζί με ένα μενού του γάμου.

Ο ειδικός σε βασιλικά θέματα, Ντομινίκ Γουίντερ του οίκου δημοπρασίας ανέφερε σχετικά με το κομμάτι της τούρτας: «Καλό θα ήταν όποιος την αγοράσει να μην την καταναλώσει. Όχι μόνο, γιατί είναι ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας, αλλά γιατί μετά από 40 χρόνια, το πεπρωμένο της ορίζει να διατηρηθεί».

Δείτε επίσης:
O πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για τη διατροφική διαταραχή της Νταϊάνα

10 πράγματα που δεν ξέρεις για τη βασιλική οικογένεια (και αφορούν το φαγητό)

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προλογίζει βιβλίο μαγειρικής