Χωνάκι = παγωτό, σωστά; “Όχι μόνο” θα σου πουν στα cafes Alfred Coffee & Kitchen του Λος Άντζελες που βάζουν στο χωνάκι σου καφέ espresso ή machiatto.

alfred-4

Παραλλάσσοντας το ιταλικό affogato, όπου το παγωτό (συνήθως βανίλια) σερβίρεται με μία δόση καφέ espresso, το Alfred βάζει στα χωνάκια του παγωτού espresso, δίνοντας σου μια γλυκιά και εναλλακτική λύση στο που θα πιεις τον καφέ σου.

Με αυτό τον τρόπο σερβίρουν, τουλάχιστον προς το παρόν, μόνο espresso και machiatto. Για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, το χείλος από τα χωνάκια έχει βουτηχτεί σε σοκολάτα και μόλις μπει ο ζεστός καφές μέσα αυτή λιώνει λίγο, προσθέτοντας και μια γεύση μόκας στο ρόφημά σου.

alfred-5

Το καλύτερο; Μπορείς να πεις ότι είναι και μια οικολογική πρόταση, καθώς αντί για χάρτινο ή πλαστικό ποτηράκι χρησιμοποιείς μια τραγανή βάφλα, που τρως αφού πιεις τον καφέ σου και έτσι δε μένει τίποτα να πετάξεις. Όσο για την τιμή του; Ο espresso κοστίζει 3$ και το φλυτζανάκι-χωνάκι 5$, σύνολο 8$. Δεν τα λες λίγα για έναν καφέ, αλλά όσοι τον έχουν δοκιμάσει υποστηρίζουν ότι είναι τόσο καλός που αξίζει τον κόπο.

info
www.alfredcoffee.com