Έχουμε δει πολλούς περίεργους νόμους σχετικά με το φαγητό, αλλά η λίστα φαίνεται ότι συνεχώς εμπλουτίζεται. Τώρα στο Ντουμπάι απαγόρευσαν τα λουλούδια στα πιάτα!

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή του Ντουμπάι ενημέρωσε όλα τα καταστήματα εστίασης για την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, που αφορά στην απαγόρευση της χρήσης λουλουδιών και τριαντάφυλλων σε φαγητά, επιδόρπια και ποτά. Στόχος τους, όπως αναφέρουν, είναι να διασφαλιστεί η ποιότητα των γευμάτων που προσφέρονται στο Ντουμπάι.

Όπως φαίνεται, οι χώροι εστίασης στο Ντουμπάι ακολουθούν τη διεθνή τάση που θέλει φαγητά, γλυκά και ποτά να στολίζονται με βρώσιμα ή μη λουλούδια. Οι αρχές του εμιράτου λοιπόν, μάλλον θεωρούν ότι μπροστά στην ανάγκη δημιουργίας εντυπωσιακών πιάτων, που γίνονται viral φωτογραφίες στα social media, η ποιότητα του φαγητού υποβαθμίζεται ή τουλάχιστον περνάει σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα, τουλάχιστον έναντι των λουλουδιών.

Από την άλλη, η προσθήκη μη βρώσιμων λουλουδιών στα φαγητά, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για όσους τα καταναλώνουν. Για να είναι σίγουροι στο Ντουμπάι ότι δεν διατρέχει κανένας τέτοιο κίνδυνο, η απαγόρευση των λουλουδιών είναι γενική και αφορά κάθε λουλούδι, ακόμη και τα βρώσιμα.