Θυμάστε που πριν λίγες μέρες είδαμε πασχαλινά λαγουδάκια με μάσκες σε ζαχαροπλαστείο της Λυκόβρυσης; Την δόξα τους φαίνεται ότι ζήλεψαν και στο Βέλγιο, όπου επίσης αυτές τις μέρες κυκλοφορούν σοκολατένια λαγουδάκια με μάσκες, λόγω κορωνοϊού.

Εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού οι ζαχαροπλάστες στο Βέλγιο δεν χάνουν το χιούμορ τους, δημιουργώντας περίεργα γλυκά με βασική πηγή έμπνευσης τον ιό και βασικό υλικό τη διάσημη σοκολάτα τους. Μετά τον σεφ Μάικλ Λούις Άντερσον που έφτιαξε ένα σοκολατένιο σκηνικό, βασισμένο στον μύθο του Αισώπου «ο λαγός και η χελώνα», προκειμένου να υπενθυμίσει στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του και τον σοκολατοποιό Ζερόμ Γκριμονπόν που για να ανεβάσει τους Βέλγους, στέλνει τις σοκολατένιες δημιουργίες του στο σπίτι διακοσμημένες με μπαλόνια, σειρά είχαν οι σοκολατένιες δημιουργίες με θέμα το Πάσχα.

Ειδικότερα, η Βελγίδα σοκολατοποιός Ζενεβιέβ Τρεπάν αποφάσισε να προσθέσει μάσκες στα πασχαλινά λαγουδάκια της, τα οποία φτιάχνει από σοκολάτα. Στόχος της, να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης στους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό.

Με το Βέλγιο σε καραντίνα, η Τρεπάν έκλεισε το εργαστήριο της και άνοιξε ένα διαδικτυακό κατάστημα, όπου πουλάει τα λαγουδάκια της, στην τιμή των 12€ το ένα. Τα έχει ονομάσει δε, «λαγό της αλληλεγγύης» και «λαγό της καραντίνας». Μάλιστα, τα έσοδα πρόκειται να διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για το νοσοκομείο της πόλης της.

Φωτογραφία: Reuters.com

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Στη Νέα Υόρκη πουλάνε ντόνατς με προσωπογραφία γιατρού!

Κορωνοϊός: Αρτοποιός φτιάχνει κέικ σε σχήμα…ρολού χαρτιού τουαλέτας

Oι Ιταλοί έφτιαξαν τούρτα παγωτό σε σχήμα κορωνοϊού!