Το μπαρ 5cc Harrild & Sons στο Λονδίνο επιστράτευσε την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό να κάνει τους θαμώνες του να ξεχάσουν τις ουρές αναμονής αλλά και να διευκολύνει τους bartenders.

Πόσες φορές η βραδινή σας έξοδος για ποτό εξελίσσεται λόγω της πολυκοσμίας στην μπάρα όχι και τόσο ευχάριστα; Η εταιρεία DataSparQ δημιούργησε ένα πρωτοποριακό σύστημα που βάζει τους πελάτες του bar… σε τάξη. Εδώ, μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης όποιος καταφτάνει στο μπαρ πρώτος, εξυπηρετείται με τη δέουσα σειρά αφού μπαίνει σε μια «έξυπνη» «ουρά» μέσω συστήματος αναγνώρισης προσώπου. Ο John Wyllie, Managing Director στο DataSparQ, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Το να στεκόμαστε σε “ουρές” είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας στη Βρετανία γι’ αυτό και θέλαμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό. Αρκετοί παραβλέπουν τη σειρά τους και αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά των καταναλωτών σε bars και pubs. Το σύστημα του IA Bar διαβεβαιώνει ότι αυτό δεν θα συμβεί και όσοι όλοι θα εξυπηρετούνται με τη σειρά που έχουν επισκεφτεί το χώρο, κάτι που κάνει τις παραγγελίες πιο εύκολες και για τις δύο πλευρές: του προσωπικού και του επισκέπτη».

Αν οι bartenders, διαβάζοντας τη νέα αυτή εξέλιξη στο χώρο, ανησυχείτε για το αν θα μείνετε χωρίς δουλειά, η ανακοίνωση της DataSparQ θα σάς καθησυχάσει αφού επιβεβαιώνει ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της νέας αυτής εφεύρεσης. Ο κος Wyllie πρόσθεσε: «Η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται για να ακυρώσει το προσωπικό της μπάρας αλλά για να το κάνει πιο αποτελεσματικό». Σημειώνεται επίσης ότι το ΑΙ bar βοηθά για στο να εκδίδονται οι λογαριασμοί ταχύτερα. Ακόμη, αν κάποιος πελάτης φαίνεται μικρός ηλικιακά, το σύστημα τους προτρέπει να δείξουν την ταυτότητά του ή ενημερώνει το προσωπικό.