Μετά από 6 «Bond» και 23 ταινίες μπορούμε να καταμετρήσουμε άπειρες θεαματικές σκηνές που ο γοητευτικός μυστικός πράκτορας μας χάρισε εν ώρα καθήκοντος. Αυτό πάντως που σίγουρα θα ήταν δύσκολο να ανακαλέσουμε είναι οι διατροφικές του συνήθειες. Ο φωτογράφος Henry Hargreaves όμως το κατάφερε.

l_11159_Henry-Hargreaves-James-Bond

Άραγε είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση στα finger food, μια διακαή λαχτάρα για χαβιάρι, μια αδυναμία στα αβγά benedict ή μήπως μπορούσε άνετα να αρκεστεί σε μία απλή ζουμερή μπριζόλα με πατάτες;

original_Henry-Hargreaves--The-Spy-Who-Loved-Me

Για τους περισσότερους από εμάς ο «007» είναι ένας χαρακτήρας συνυφασμένος περισσότερο με την έντονη ζωή και τους φρενήρεις ρυθμούς παρά με ένα εκλεπτυσμένο δείπνο. Σε αντίθεση με την ευρύτερα γνωστή εικόνα του γνωστού πράκτορα, εκτός μεγάλης οθόνης, στις σελίδες των μυθιστορημάτων του συγγραφέα Ian Fleming, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Οι περιγραφές που υποδηλώνουν τις προτιμήσεις του James Bond στο καλό φαγητό είναι εκτενείς, όπως αυτή στο Casino Royale (1953) όπου επιλέγει να απολαύσει μικρά tournedos, μισοψημένα, με σάλτσα bearnaise και καρδιά αγκινάρας, ενώ για τη συνέχεια επιλέγει avocado με ένα βελούδινο γαλλικό dressing.

original_Henry-Hargreaves-Dr-No

Ο φωτογράφος Henry Hargreaves, λοιπόν, γνωστός για τα ιδιαίτερα projects που επιμελείται, συνεργάστηκε με τη στυλίστρια φαγητού Charlotte Omnes φέρνοντας σε πέρας ένα ακόμα, που δεν ήταν άλλο από την αναπαράσταση μερικών από τα πιο γνωστά πιάτα που απολάμβανε ο γνωστός πράκτορας συνοδεία πάντα κάποιας αιθέριας ύπαρξης. Η σειρά των φωτογραφιών, που τιτλοφορείται «dying to eat», για πρώτη φορά μας δίνει την ευκαιρία να ρίξουμε μια φευγαλαία ματιά στον κόσμο των γαστρονομικών προτιμήσεων του δημοφιλούς κυρίου Bond παρουσιάζοντας ένα γεύμα από κάθε ταινία, ενώ η κάθε εικόνα συνοδεύεται και με χαρακτηριστικό κείμενο που περιέχει στοιχεία στρατηγικής σημασίας που αφήνουν στη φαντασία όσα δεν περιέχει η εικόνα.

original_Henry-Hargreaves-Gold-Finger

Κρίνοντας πάντως από τις δαγκάνες αστακού και το kobe beef που βλέπουμε σε κάποιες από τις φωτογραφίες, είναι προφανές ότι τα εκλεπτυσμένα γούστα του κυρίου Bond επεκτείνονται και στο κομμάτι της γεύσης!