Τι συμβαίνει όταν ένα μολυβάκι αποφασίσει να… προχωρήσει ένα βήμα πιο κάτω; Κάνει βουτιά στο χώμα και γίνεται… φυτό!

Έχετε σκεφτεί αντί να πετάξετε τα μολύβια που χρησιμοποιήσατε, όταν αυτά έχουν πλέον κοντύνει, να τα… φυτέψετε; Μάλλον όχι. Τρεις ερευνητές του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης όμως το σκέφτηκαν και το έκαναν πράξη. Δημιούργησαν μια πολύ πρωτότυπη πατέντα: Τα μολύβια Spout, που είναι μολύβια που αφού χρησιμοποιηθούν όπως ακριβώς τα συμβατικά, φυτεύονται σε γλαστράκι, ποτίζονται και σε λίγες μέρες δειλά δειλά «ξεφυτρώνουν» διάφορα βλασταράκια.

pencilsvot2

Βασιλικός, μαϊντανός, μέντα, δεντρολίβανο, θυμάρι και φασκόμηλο είναι μερικές μόνο από τις ποικιλίες μυρωδικών που είναι διαθέσιμες σε «σποράκια» που βρίσκονται στην άκρη κάθε μολυβιού με τη μορφή κάψουλας. Μόλις το μολύβι κοντύνει και πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, φυτεύεται στο χώμα. Τα καψουλάκια όταν έρθουν σε περιβάλλον με υγρασία, διαλύονται και οι σπόροι απελευθερώνονται στο χώμα. Σε 7-10 ημέρες τα πρώτα βλαστάρια κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορείτε να τα φυτέψετε όπου εσείς θέλετε και το μόνο που χρειάζονται είναι πότισμα και να βρίσκονται σε σημείο ηλιόλουστο.

Σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φυσικά και αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Επίσης, παρ’ όλο που το προϊόν είναι απόλυτα ασφαλές, δεν σας συνιστούμε να… μασήσετε τις άκρες των μολυβιών, γιατί θα διαλυθούν, αλλά σε περίπτωση που αφαιρεθείτε και αυτό συμβεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί απλά δεν είναι τοξικό.

Τα οικολογικά μολυβάκια είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ιταλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Αγγλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα  http://plantyourpencil.com/.