Η 28χρονη Χανεεφά Άνταμ από τη Νιγηρία δεν μαγειρεύει απλά, αλλά μετατρέπει το κάθε φαγητό της σε ξεχωριστό έργο τέχνης!

Όπως είχε δηλώσει και η ίδια «Ήμουν πάντα καλλιτέχνιδα». Μάλιστα, έχει πει ότι η μητέρα της, της έλεγε από μικρή ότι ήταν καλλιτεχνική φύση, καθώς έφτιαχνε υφαντά και ζωγραφικές. Ωστόσο, αυτό που την ενθουσίαζε περισσότερο ήταν να φτιάχνει ξεχωριστά γευστικά πιάτα.

Η Άνταμ εμπνέεται από τυχαία πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των εμπειριών της ζωής και του πολιτισμού. Βλέπει τα πάντα γύρω της σαν κάτι, που μπορεί να γίνει τέχνη. Η ίδια έχει ασχοληθεί ενεργά με θέματα που σχετίζονται με τη γυναικεία ταυτότητα, τον πολιτισμό και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, ενώ έχει σπουδάσει και ιατρική επισκέπτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Στην καλλιτεχνική δουλειά της όμως είναι αυτοδίδακτη.

Πέρα από τα βραβεία, που κέρδισε στη χώρα της, η Άνταμ κέρδισε επίσης την έκθεση #TechMeetsArtNG το 2016. Ο διαγωνισμός ήταν ένα γαστρονομικό γεγονός που στοχεύει στην εξερεύνηση της καλλιτεχνικής παρουσίασης ορισμένων τοπικών γευμάτων της Νιγηρίας. Πλέον, η ίδια εξελιχθεί σε φημισμένη καλλιτέχνιδα και εργάζεται φτιάχνοντας πιάτα–εικαστικά έργα τέχνης για εταιρείες όπως τις Maggi και Dangote Salt.