Στην αμερικάνικη κωμωδία “Μις με το ζόρι” σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι, η Γκρέισι Χαρτ (Σάντρα Μπούλοκ) αναλαμβάνει να «εισχωρήσει» στο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Αμερική, για να συλλάβει έναν τρομοκράτη που απειλεί να πυροδοτήσει βόμβα την ώρα της εκδήλωσης.

44217_59edited

Ο Βίκτορ Μέλινγκ (Μάικλ Κέιν), σύμβουλος ομορφιάς, αναλαμβάνει να μεταμορφώσει τη σκληροτράχηλη και ατσούμπαλη Γκρέισι και να τη βοηθήσει να αναδείξει τη θηλυκή πλευρά του εαυτού της. Αποτρίχωση, μακιγιάζ, μέικαπ και κόμμωση τις πέφτουν σχετικά εύκολα. Η έλλειψη φαγητού, όμως, και ειδικά των ντόνατ, τη βγάζουν εκτός εαυτού, μέχρι που αναγκάζεται να τα κρύψει σε ασυνήθιστα μέρη του σώματός της όπως, στο σουτιέν της…

1024.missc.ls.3113editededited

Εμείς σας έχουμε μια υπέροχη συνταγή για ντόνατ με γέμιση μαρμελάδα που δεν θα χρειαστεί να τα κρύψετε, απλά να τα καταβροχθίσετε!

donuts

Ντόνατς με γέμιση μαρμελάδας

1 ΩΡΑ + ΑΝΑΜΟΝΗ | ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Αν αγαπάτε τα φρέσκα ντόνατς αλλά θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, η συνταγή μας είναι ό,τι πρέπει!

Υλικά (για 20 κομμάτια περίπου):
175ml γάλα πλήρες
425γρ. αλεύρι σκληρό
½ κουτ. γλυκού αλάτι
2 αβγά μεσαία, ελαφρώς χτυπημένα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι
75γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
75γρ. ζάχαρη καστανή
10γρ. μαγιά ξηρή (περίπου 2 κουτ. σούπας)

Για τη γέμιση και το φινίρισμα:
25γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
4-5 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της επιλογής σας

maxresdefaultedited

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι μέχρι να γίνει χλιαρό, όχι να κάψει πολύ. Προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα σε ζεστό μέρος για 5 λεπτά έως ότου η μαγιά σχηματίσει αφρό στην κορυφή.
Ρίχνετε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνετε μια τρύπα στη μέση και ρίχνετε μέσα τα αβγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, το βούτυρο και το μίγμα της μαγιάς. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη.
Τη βγάζετε από το μπολ και τη ζυμώνετε στον πάγκο σας για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακιά, ελαστική και εύπλαστη. Της δίνετε σφαιρικό σχήμα και τη βάζετε πάλι στο μπολ. Την καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βγάζετε τη ζύμη από το μπολ και τη ζυμώνετε ξανά πάνω στον πάγκο για μισό λεπτό περίπου. Την ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 1εκ. Με κουπ πατ διαμέτρου 5-6εκ. κόβετε τη ζύμη σε δίσκους.
Τους τοποθετείτε σε ταψιά καλυμμένα με λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν (θα χρειαστεί να κάνετε και δεύτερη παρτίδα). Τα καλύπτετε απαλά με λαδωμένη μεμβράνη και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά, να ξαναφουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα και ψήνετε τα ντόνατς για 10-12 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Βάζετε τη μαρμελάδα σε ένα κορνέ. Με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ανοίγετε μια μικρή τρύπα στο κέντρο του κάθε ντόνατ και πιέζετε το κορνέ μέχρι να γεμίσει το ντόνατ με μαρμελάδα.

Δείτε το αστείο τρέιλερ της ταινίας: