Στο νέο, επίσημο βιβλίων συνταγών της διάσημης σειράς Φιλαράκια, με τίτλο «Friends: The Official Cookbook», περιλαμβάνεται και η συνταγή για το σάντουιτς γαλοπούλας του Ρος και δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να το φτιάξουμε και εμείς.

Δεν μπορείς να λέγεσαι πραγματικός λάτρης της σειράς Φιλαράκια και να μην ξέρεις ποιο είναι το σάντουιτς The Moist Maker, για το οποίο ο Ρος μπορούσε να φτάσει στα άκρα! Του το έφτιαχνε κάθε χρόνο η Μόνικα, με τα περισσεύματα από τη γαλοπούλα του δείπνου των Ευχαριστιών και αυτό που το έκανε τόσο ξεχωριστό ήταν μία φέτα από ψωμί μουσκεμένη σε σάλτσα gravy στο ενδιάμεσο, ώστε να παραμένει ζουμερό.

Ήταν τόσο τέλειο, ώστε όταν στην 5η σεζόν της σειράς ένας συνάδελφος του Ρος του το κλέβει από το ψυγείο, εκείνος γίνεται έξαλλος. Έχει δε την πιο απίστευτη έκρηξη θυμού όταν ο ίδιος συνάδελφος του αποκαλύπτει ότι τελικά δεν μπόρεσε να το φάει όλο και όσο περίσσεψε το πέταξε στα σκουπίδια. Είχε δηλαδή το τέλειο σάντουιτς, του το έκλεψαν και δεν το εκτίμησαν καν. Μπορείς να τον αδικήσεις που έφτασε στα άκρα;


The Moist Maker. «Friends: The Official Cookbook», Insider.com

Για να καταλάβεις πόσο δίκιο είχε, ιδού η συνταγή από το βιβλίο «Friends: The Official Cookbook», που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο, όπως την προδημοσίευσε το Insider:

Υλικά
3 φέτες ψωμί του τοστ
μαγιονέζα (προαιρετικά)
2 φύλλα μαρούλι
¼ φλιτζανιού σάλτσα gravy*
½ φλιτζάνι ψητή γαλοπούλα σε φέτες
¼ φλιτζανιού cranberry sauce (έτοιμη από κονσέρβα ή σπιτική)
¼ φλιτζανιού γέμιση γαλοπούλας με καλαμποκόψωμο

Διαδικασία
Εάν χρησιμοποιείτε μαγιονέζα, την απλώνετε ομοιόμορφα στη μία φέτα ψωμιού, βάζετε επάνω 1 φύλλο μαρούλι, τη μισή γαλοπούλα και τη μισή γέμιση.

Βάζετε τη σάλτσα gravy σε ένα ρηχό πιάτο. Βουτάτε τη δεύτερη φέτα ψωμιού στο σάλτσα, να μουσκέψει και από τις δύο πλευρές και τη βάζετε πάνω από τα υλικά. Προσθέτετε το δεύτερο φύλλο μαρούλι, την υπόλοιπη γαλοπούλα, cranberry sauce και την υπόλοιπη γέμιση.

Κλείνετε το σάντουιτς με την τρίτη φέτα ψωμιού και σερβίρετε.

Σημείωση
Gravy είναι η σάλτσα που φτιάχνεται από τα υγρά που μένουν στο ταψί όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο της γαλοπούλας, στα οποία προστίθεται αλεύρι και βούτυρο.

Η επίμαχη σκηνή από την έκρηξη του Ρος όταν ανακαλύπτει τι απέγινε το σάντουιτς του:
https://www.youtube.com/watch?v=-4eB2qW0MlA

Δείτε επίσης:
Βρήκαμε πόσο καφέ ήπιαν οι πρωταγωνιστές στα «Φιλαράκια»

Ένα εγγλέζικο γλυκάκι από τα χεράκια της Ρέιτσελ

Κουίζ: Φτιάξε μενού για γεύμα με φίλους και δες ποιος χαρακτήρας από τα Φιλαράκια είσαι