Η νέα κορεάτικη σειρά θρίλερ του Netflix, ­Squid Game (Το παιχνίδι του καλαμαριού), έχει κατακτήσει το κοινό, παρά τις ανατριχιαστικές και αρκετά βίαιες σκηνές της.

Όχι, δεν βλέπουμε κανένα καλαμαράκι να ψήνεται ζωντανό, αλλά ένα διεστραμμένο παιχνίδι με τους παίκτες να διαγωνίζονται για τη ζωή τους σε διαστρεβλωμένα παιδικά παιχνίδια, γνωστά στην Κορέα. Ένας θα είναι ο νικητής, ο μοναδικός επιζών, που θα κερδίσει και ένα αμύθητο ποσό. Αρκεί να περάσει απ’ όλες τις δοκιμασίες αλώβητος.

Μία από τις δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι πρωταγωνιστές, όντας και η πιο ακίνδυνη, έχει κατακτήσει το TikTok, αφού πολλοί χρήστες ανεβάζουν τη δική τους απόπειρα να «περάσουν στην επόμενη φάση».

Και τι κάνουν ακριβώς;
Παίρνουν στα χέρια τους ένα ιδιαίτερα εύθραυστο γλυκό μπισκότο και πρέπει, χωρίς να θρυμματιστεί, να το κόψουν σε διάφορα περιγράμματα, όπως αυτό του κύκλου, του αστεριού, του τριγώνου, αλλά και της ομπρέλας.

Οι χρήστες του TikTok φαίνεται να το κάνουν πολλές φορές με επιτυχία. Βέβαια, είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις κάτι τέτοιο όταν δεν παίζεται η ζωή σου κορόνα γράμματα.

Το μπισκότο αυτό, το οποίο έχει γίνει viral, λέγεται μπισκότο dalgona (νταλγκονά), όπως και ο καφές που πριν κάποιο καιρό είχε κερδίσει και εκείνος τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν.

Αποτελείται από μόλις δύο υλικά, ζάχαρη και μαγειρική σόδα, και το φτιάχνουμε ακολουθώντας 5 απλά βήματα.

1. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί, μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να καραμελώνει.

2. Προσθέτουμε μία πρέζα μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε αμέσως.

3. Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει κολλώδες, το μεταφέρουμε αμέσως σε ένα φύλλο λαδόκολλας.

4. Απλώνουμε το μείγμα ώστε να γίνει το μπισκότο λεπτό, και με ένα κουπ πατ του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

5. Το αφήνουμε να κρυώσει και έτοιμο το μπισκοτάκι.

Δείτε και το βίντεο για να το εμπεδώσετε καλύτερα!

@sweetshootsDo you think you can win this game? I burnt my toes making this😣#squidgame #dalgona #dalgonacandy #sweetshoots #EasyRecipe #MyFoodie #tiktokguru #fyp♬ original sound – MCECMing

Δείτε επίσης:

Ο τηλεοπτικός Τζόι αποκάλυψε την -αηδιαστική- αλήθεια για το διαβόητο trifle της Ρέιτσελ

Φτιάξε στο σπίτι τη θρυλική butterbeer του Harry Potter

10 κινηματογραφικά εστιατόρια του κόσμου που αγαπήσαμε