Πληθωρικά φαγητά, σαλάτες με ντελικάτα ντρέσινγκ, φίνα ορεκτικά, ευφάνταστα συνοδευτικά. Το γιορτινό τραπέζι είναι η επιτομή της δημιουργικής μαγειρικής με τις οικογενειακές συγκεντρώσεις να συμπληρώνονται από γεμάτες γεύσεις με εορταστικό χαρακτήρα.

Οι γαρνιτούρες, τα συνοδευτικά και τα ορεκτικά είναι το προοίμιο του γεύματος -ή δείπνου- ή στην περίπτωση των συνοδευτικών, η νότα που συμπληρώνει το πλούσιο προφίλ του γιορτινού τραπεζιού. Πώς, όμως, μπορείτε να απλοποιήσετε τις διαδικασίες προετοιμασίας διατηρώντας άψογο το γευστικό αποτέλεσμα; Η απάντηση βρίσκεται στη μεθοδική επιλογή εναλλακτικών που θα σάς «λύσουν τα χέρια» με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Μπορείτε για παράδειγμα ν’ ανοίξετε όμορφα το γιορτινό τραπέζι με ένα σουφλέ τυριών ή λαχανικών. Αν, ωστόσο, τα σουφλέ σάς προβληματίζουν γιατί δεν τα πετυχαίνετε πάντα προσθέστε στη συνταγή σας Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Είναι η μικρή λεπτομέρεια, που θα τους δώσει αέρινη υφή και πλούσια γεύση.

Μια ακόμα επιλογή που ταιριάζει «γάντι» στα γιορτινά τραπεζώματα είναι τα γκρατέν. Η χρυσαφένια κρούστα που τα «ντύνει» είναι το πιο δυνατό ατού αυτών των πιάτων. Μια ωραία ιδέα για πρώτο πιάτο σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη, είναι ένα ωραίο γκρατέν με ζυμαρικά, το οποίο θα περιέχει λαχανικά εποχής και μια ωραία δεμένη σάλτσα. Βασικός σύμμαχός σας για να πετύχετε εγγυημένα γρήγορο δέσιμο και βελούδινη υφή στη σάλτσα είναι το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ.

Σε κάθε τραπέζι βέβαια μια πίτα έχει πάντα θέση, είτε πρόκειται για κλασικές συνταγές με φύλλο, είτε για παραλλαγές χωρίς φύλλο. Η πίτα του βοσκού σε αυτήν την περίπτωση με γέμιση από Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ είναι ό,τι πιο γρήγορο και εύκολο μπορείτε να φτιάξετε για να μην χάνετε χρόνο σε περίπλοκες παρασκευές. Θυμηθείτε ότι το βελούδινο αποτέλεσμα, μαζί με νότες μυρωδικών της επιλογής σας και μια σωστά μαγειρεμένη και αρτυμένη σάλτσα κιμά κάνουν τη διαφορά σε αυτό το πιάτο. Μια επιλογή που ταιριάζει υπέροχα και στο γιορτινό τραπέζι είναι τα αλμυρά κέικ με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ. Τολμήστε να προσθέσετε τη δική σας δημιουργική νότα συνδυάζοντας τα υλικά ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Στη μαγειρική εξάλλου δεν υπάρχουν όρια.

Καλά μαγειρέματα!