«Η μπίρα είναι απόδειξη ότι ο Θεός μάς αγαπάει και θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι», είχε πει ο Βενιαμίν Φραγκλίνος και πώς θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε, όταν με τον χαρακτηριστικό ήχο του ανοίγματος ενός μπουκαλιού, όλη η παρέα μαζεύεται για να σερβιριστεί, να τσουγκρίσει τα ποτήρια της και να χαθεί στη δροσιά της…

Τέσσερα πράγματα κάνουν ένα BBQ επιτυχημένο: Η ποιότητα του κρέατος, ο ψήστης, η παρέα και φυσικά η καλή μπίρα. Ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο. Τώρα που “σφύζουν” οι ζέστες, ποιος μπορεί ν’ αρνηθεί μια κρύα μπίρα δίπλα σε ένα κομμάτι ζουμερό και μαλακό κρέας, που μόλις έχει βγει από την ψησταριά;

Όσο πιο κρύα είναι η μπίρα μάλιστα τόσο περισσότερο την απολαμβάνεις. Και όσο μεγαλύτερη η παρέα, τόσο μεγαλύτερη και η όρεξη που έχεις για το δροσιστικό αυτό ποτό με το χρυσαφένιο χρώμα. Τόσες ποικιλίες, τόσα χρώματα, τόσα απολαυστικά πιάτα περιμένουν καρτερικά τη συνοδεία της.

Γιατί είναι αλήθεια, η μπίρα ταιριάζει με όλα: με μπριζόλες, λουκάνικα και μπιφτέκια, με παϊδάκια και μπέργκερ, αλλά και με σουβλάκια λαχανικών και ψητές πατάτες. Οι lager ιδανικά ταιριάζουν με κοτόπουλο και με θαλασσινά, όπως γαρίδες, που μπορούν να περαστούν από καλαμάκια και να γίνουν σουβλάκι σε μια πιο γκουρμέ εκδοχή BBQ. Η ξανθιά αυτή μπίρα συνοδεύει επίσης εξαιρετικά καυτερά φαγητά και σάλτσες, που έχουμε συνήθως στο τραπέζι του BBQ. Το μεγάλο πλατό με αλλαντικά και τυριά που υπάρχει ως μεζές πριν αρχίσουν να «βγαίνουν» τα ψητά, το συνοδεύουμε πάντα με μπίρες pilsener.

Είτε είσαι τύπος lager είτε τύπος pilsener, στην υγειά των φετινών καλοκαιρινών ΒΒQ, μαζί με ένα ποτήρι δροσιστικής και λαχταριστής μπίρας εζα lager ή εζα pilsener!