Ποιο φαγητό έρχεται στο νου των περισσότερων ανθρώπων, όταν σκέφτονται το αγαπημένο φαγητό της μαμάς; Μα φυσικά, το παστίτσιο! Αυτό το μπελαλίδικο φαγητό, που κρύβει μέσα στην πλούσια γεύση του την αγάπη όλης της οικογένειας! Μπελαλίδικο είπαμε; Όχι, όταν έχεις την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ!

Η μπεσαμέλ είναι μια παραδοσιακή γαλλική σος που έχει μπει στα ελληνικά νοικοκυριά εδώ και χρόνια. Πρωταγωνιστεί σε αγαπημένα κλασικά ελληνικά πιάτα, όπως το παστίτσιο, ο μουσακάς ή τα παπουτσάκια, ενώ οι σύγχρονες νοικοκυρές την προσθέτουν και σε πιο νέες και μοντέρνες παρασκευές. Τα λαζάνια ή τα κανελόνια ταιριάζουν τέλεια φερ’ ειπείν με μπεσαμέλ, όπως άλλωστε και τα μακαρόνια ογκρατέν. Οι χορτοφάγοι και όσοι γενικώς αποφεύγουν τη συχνή κατανάλωση κρέατος μπορούν να δώσουν μια ευχάριστη νότα νοστιμιάς σε λαχανικά, όπως το σπανάκι, η μελιτζάνα, τα μανιτάρια ή και το μπρόκολο. Με άλλα λόγια, η μπεσαμέλ ταιριάζει με πάρα πολλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και μπορεί να εμπλουτίσει τις ιδέες σας για το καλοκαιρινό αλλά και -κυρίως- για το κυριακάτικο τραπέζι.

Αν έχετε επιλέξει ένα νόστιμο πιάτο με μπεσαμέλ για το κυριακάτικο τραπέζι, δηλαδή, δεν χρειάζεται να ψάχνετε συνταγές για την παρασκευή της συγκεκριμένης σος. Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ είναι πανεύκολη στην προετοιμασία της και θα σας λύσει τα χέρια. Αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Ιδέες για το κυριακάτικο τραπέζι
Αφού ετοιμάσετε την Μπεσαμέλ σε μόλις λίγα λεπτά, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για τις αγαπημένες σας συνταγές. Αν έχετε κιμά και μακαρόνια, είναι τώρα η ευκαιρία να ετοιμάσετε το πολυπόθητο παστίτσιο, που σας ζητούν συνεχώς τα παιδιά. Αν είστε λάτρεις της μελιτζάνας, μπορείτε να φτιάξετε παπουτσάκια ή έναν ωραίο παραδοσιακό μουσακά. Aν πάλι αγαπάτε το σπανάκι ή το μπρόκολο, δημιουργήστε συνταγές ογκρατέν.

Πέρα από το μεσημεριανό τραπέζι, η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στο brunch αν τη συνδυάσετε με το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ. Ιδανική συνταγή για κυριακάτικο brunch με φίλους στο σπίτι είναι οι Κρέπες με Ζαμπόν, Τυριά και Μπεσαμέλ. Αφού ακολουθήσετε τις οδηγίες της συσκευασίας για τις κρέπες και τις γεμίσετε με τα υλικά της αρεσκείας σας, τις περιχύνετε με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και τις βάζετε στον φούρνο.

Χάρη στην Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, το καλοκαιρινό κυριακάτικο τραπέζι θα γεμίζει ευχάριστες μυρωδιές και γεύσεις, χωρίς να χρειαστεί να κουραστείτε ή να ρισκάρετε το γευστικό αποτέλεσμα. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα μέλη της οικογένειάς σας. Γιατί μην ξεχνάμε, γι αυτούς που αγαπάμε πάντα μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο!