Ένα ιδιαίτερα παραγωγικό διήμερο είχαν την ευκαιρία να βιώσουν επιχειρηματίες της εστίασης, που συμμετείχαν στα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια της METRO Cash & Carry, με στόχο να διδαχθούν σύγχρονες πρακτικές με στόχο την εξέλιξη των επιχειρήσεων τους.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Πετυχαίνουμε Μαζί», που υλοποιεί η ελληνική αλυσίδα χονδρικής πώλησης METRO Cash & Carry, έμπειροι ειδικοί του κλάδου HO.RE.CA. ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις βέλτιστες και πιο σύγχρονες πρακτικές και συνομίλησαν για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Βασίλης Καρκατζούνης, Chief Legal Officer

Ειδικότερα, την 1η Οκτωβρίου ο Βασίλης Καρκατζούνης, Chief Legal Officer της πλατφόρμας νομικής πληροφόρησης Lawspot, στην ομιλία του «Νομικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας», ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για θέματα φορολογίας, προσωπικών δεδομένων, εξωδικαστικούς μηχανισμούς και έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα τους.

Στη συνέχεια, ο nomad Chef Ανδρέας Λαγός, στην παρουσίαση του με θέμα «Η κουζίνα έχει τον πρώτο ρόλο: τάσεις, γεύσεις, οργάνωση, άνθρωποι», μίλησε για τη φιλοσοφία πίσω από το «στήσιμο» και την ορθή οργάνωση, όχι μόνο της κουζίνας αλλά και των ανθρώπων που την απαρτίζουν.


Ανδρέας Λαγός, nomad Chef

Τη δεύτερη μέρα των σεμιναρίων, στις 2 Οκτωβρίου, ο sommelier Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, στο σεμινάριο του με τίτλο «Το κρασί στην επιχείρησή μας», έκανε κατανοητά τα είδη, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα με την προέλευση, την οινοποίηση και την καλλιέργεια, καθώς και την αξία του κρασιού μέσα από μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.

Στο δεύτερο μέρος ο Σπύρος Κερκύρας, CEO της Bar Solutions, στην ομιλία του με τίτλο «H οργάνωση ενός επιτυχημένου μπαρ, σε 10 απλά βήματα», έδωσε χρηστικές συμβουλές για την οργάνωση ενός μπαρ και έδειξε τη διαχείριση της φύρας μέσα από καθημερινά παραδείγματα.


Ανδρέας Ματθίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων

Τα σεμινάρια ανέδειξαν λύσεις για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα όσες δραστηριοποιούνται στο κλάδο HO.RE.CA. Παράλληλα, υπογράμμισαν την αξία του προγράμματος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των METRO Cash & Carry «Πετυχαίνουμε Μαζί», δίνοντας κίνητρο να συνεχιστεί η δράση σε όλη την Ελλάδα.


Σπύρος Κερκύρας, CEO της Bar Solutions

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα τρόφιμα δεν καταναλώθηκαν τις δύο ημέρες των σεμιναρίων, δωρίστηκαν στην ΜΚΟ «Μπορούμε».