Ποιος είπε ότι τα όσπρια γίνονται μόνο σούπα ή λαδερό; Φακές, ρεβίθια, φασόλια, αρακάς μπαίνουν στο μπλέντερ και γίνονται υπέροχος πουρές. Και όχι ό,τι και ό,τι όσπρια, τα νόστιμα όσπρια σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Μεγάλος θησαυρός τα όσπρια. Μπαίνουν στην κατσαρόλα, στο τηγάνι, στο φούρνο, σε σαλάτες, σε κρύα ή ζεστά πιάτα, σε σάντουιτς και ταιριάζουν σε πάρα πολλές συνταγές! Και όχι μόνο της ελληνικής κουζίνας…

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο, πιο νόστιμο και κυρίως πιο γρήγορο από έναν πουρέ. Και δεν εννοούμε μόνο για ένα βραδινό στο πι και φι από τα όσπρια που έμειναν από το μεσημέρι, αλλά ακόμα και για ένα κυριακάτικο γεύμα, αφού ο πουρές ήταν και θα είναι πάντα οικογενειακό φαγητό.

Γιατί ο πουρές έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα που ειδικά στην περίπτωση των οσπρίων μετρά πολύ. Τον λατρεύουν τα παιδιά. Και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φάνε και τα όσπρια -ακόμα κι αν δεν τα τρώνε.

Και επειδή η προετοιμασία στα όσπρια απαιτεί χρόνο, ανοίγετε ένα κουτί ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ρίχνετε το περιεχόμενο στο μπλέντερ με ό,τι υλικό ακόμα αγαπάτε και σε 10 λεπτά έχετε ένα έτοιμο φαγητό ή συνοδευτικό για κάθε πιάτο.

Για να μην ψάχνετε τι και πως, ακολουθούν νόστιμες και δοκιμασμένες συνταγές!

Πουρές με ρεβίθια
Ένα κουτί ρεβίθια σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λίγο σκόρδο αν το προτιμάτε, χυμό λεμονιού, πάπρικα και 2-3 λεπτά στο μπλέντερ δοκιμάζοντας σε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι και έχετε τον πιο βελούδινο πουρέ από ρεβίθια. Και παρόλο που με τα κοκκινιστά ταιριάζει υπέροχα, είναι θαυμάσιος και με ψητά ψάρια. Μπορείτε μάλιστα, να τον αρωματίσετε και με ό,τι θέλετε, παράδειγμα στο Μαρόκο ρίχνουν και μια πρέζα κρόκο και αποκτά άλλο μεγαλείο.

Πουρές με κόκκινα φασόλια
Παρόλο που ταιριάζει πολύ στη μεξικάνικη κουζίνα του έχουν μεγάλη αδυναμία και οι Ιταλοί. Φτιάχνουν μάλιστα, ένα υπέροχο πουρέ με σκόρδο που έχουν ψήσει στο φούρνο και δίνει τη γλύκα του σε όλο το φαγητό. Ρίχνουμε στο μπλέντερ 1 κουτί φασόλια σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο, ξηρό κρεμμύδι, την πούλπα από το σκόρδο που θα έχετε ψήσει στο φούρνο, λίγο θυμάρι, ¼ φλιτζανιού κόκκινο κρασί και 1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο δοκιμάζοντας σε αλάτι, πιπέρι και αρωματικά και έχετε ένα πλούσιο πιάτο. Προσθέστε και λίγη πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ανάλογα τις διαθέσεις και θα εκπλαγείτε.

Πουρές με αρακά
Τρία λεπτά θέλει αυτός ο πουρές. Και επειδή είναι πολύ ανοιξιάτικος τόσο σε άρωμα όσο και σε γεύση μπορείτε να προσθέσετε και πολλά φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο ή μέντα που του ταιριάζει πολύ. Λίγο εξαιρετικό ελαιόλαδο, χυμό 1 λεμονιού και 1 κουτί αρακά σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Για τα παιδιά μπορείτε να προσθέστε και καρότο ή πατάτες. Αλλά και από μόνος του είναι χάρμα. Και το χρώμα του είναι ευκαιρία για να στήσετε και όμορφα παιχνίδια.

Πουρές με λευκά φασόλια
To πιο γρήγορο ορεκτικό. Ένα κουτί λευκά φασόλια σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, 1-2 σκελίδες σκόρδο, ¼ φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λίγο θυμάρι και έχετε έτοιμο τον πουρέ. Και σε 2 λεπτά έχετε και τα συνοδευτικά του: κόβουμε κρεμμύδι ξηρό σε φέτες, ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο, λίγο βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε για 5 λεπτά στο φούρνο και έχουμε έξτρα καραμελωμένα κρεμμύδια για πάνω από τον πουρέ. Ρίξτε και μερικά σπασμένα φουντούκια που του ταιριάζουν πολύ και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο ένα κύριο γεύμα. Συνδυάζεται υπέροχα και με τα θαλασσινά.

Πουρές με φακές
Iνδική κουζίνα χωρίς πουρέ με φακές δεν υπάρχει. Μόνο που εδώ μπορείτε να μεγαλουργήσετε: οι φακές ταιριάζουν με όλα τα μπαχαρικά, από κύμινο μέχρι κουρκουμά, και με όλα τα λαχανικά, δοκιμάστε να φτιάξετε πουρέ με φακές με κίτρινη κολοκύθα και θα εντυπωσιαστείτε. Ένα κουτί φακές σε νερό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ χρειάζεστε και λίγο σκόρδο, λίγο κρεμμύδι, ελαιόλαδο και είναι έτοιμος για να πειραματιστείτε με τα υπόλοιπα υλικά.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Λαχανικά & Όσπρια σε Νερό

Για τις πιο υγιεινές, νόστιμες και νηστίσιμες συνταγές επιλέγουμε την ολοκληρωμένη σειρά έτοιμων οσπρίων και λαχανικών ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ που μας λύνει τα χέρια! Τα αγαπημένα σας λαχανικά και όσπρια είναι έτοιμα για να τα απολαύσετε απλώς ανοίγοντας ένα κουτί.

Η σειρά προϊόντων ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ περιλαμβάνει το πιο γλυκό και νόστιμο καλαμπόκι που έχετε δοκιμάσει, τα αγαπημένα μας μανιτάρια που πάνε παντού, φασόλια λευκά και κόκκινα και τον ζουμερό και πλούσιο σε γεύση αρακά. Το καλύτερο; Ξεχάστε τα μουλιάσματα από βραδύς και την ταλαιπωρία για να απολαύσετε τις αγαπημένες σας φακές και τα ρεβίθια. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ τα έχει αναλάβει όλα και τα έχει ετοιμάσει όλα για εσάς.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε την αγαπημένη σας συνταγή και να ανοίξετε μία συσκευασία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ιδανικά για τις πιο νόστιμες vegan και όχι μόνο συνταγές.