Η καλοκαιρινή ραστώνη θέλει και ανάλογες τοποθεσίες για να την απολαύσεις και η κατάφυτη ταράτσα του ξενοδοχείου The Foundry στην καρδιά της πόλης είναι ό,τι πρέπει για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ με θέα την Ακρόπολη.

Τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές που δεν βρίσκεσαι σε κάποιο νησί δίπλα στο κύμα, η τέλεια εναλλακτική είναι οι βόλτες στην πόλη και η ανακάλυψη σημείων που αποτελούν μικρές οάσεις δροσιάς. Ένα από αυτά είναι και η ταράτσα του The Foundry Hotel, ενός φανταστικού boutique hotel στο κέντρο της Αθήνας που φέτος διαθέτει cocktail bar ιδανική πρόταση για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις.

Η ταράτσα του κτιρίου αναπαριστά την τυπική αυλή μιας παραδοσιακής εελληνικής κατοικίας με ένα υπερυψωμένο σκιερό σημείο συνάντησης, χαλάρωσης και διασκέδασης. Ελιές και ροδιές, λεβάντα, ευωδιαστά φυτά και αμπέλια, βρίσκονται στον περίγυρο και σε μια ωραία γωνιά είναι στημένο το πλήρως εξοπλισμένο μπαρ με την ομάδα να ετοιμάζει ανελλιπώς δροσερά καλοκαιρινά κοκτέιλ. Εδώ θα απολαύσετε τη θέα της Ακρόπολης, του Λόφου του Φιλοπάππου, το Παρατηρητήριο και το Γκάζι, περιτριγυρισμένοι και από ειδικές κατασκευές, όπως μαρμάρινες κερκίδες, μεταλλικές πέργκολες με οροφή από κλαδοπλέγματα, μεταλλικά κάγκελα εμπνευσμένα από τα ελληνικά Bauhaus, που συμβάλλουν στη σύνδεση του χώρου με την ιστορική ύπαιθρο που το περιβάλλει.

Τα Signature Cocktails του The Foundry Cocktail Bar επιμελήθηκε η Αναστασία Τριανταφυλλίδη, bartender που έχει αφήσει το στίγμα της στο Noel, το Zurbaran Athens και Το Λοκάλι. Χρησιμοποιώντας φρούτα, βότανα, καρπούς και μυρωδικά, τα κοκτέιλ του The Foundry συνδυάζουν την νοσταλγία με την πρωτοτυπία, την οικεία μυρωδιά και γεύση με την φρεσκάδα της καινούργιας ματιάς. Μυρωδικά που βρίσκει κανείς στις ελληνικές αυλές, όπως λεβάντα, θυμάρι και δενδρολίβανο, φρούτα που ορίζουν το ελληνικό καλοκαίρι, όπως βερίκοκα, ροδάκινα και κεράσια, ποτά που θυμίζουν παλιά Αθήνα, όπως βερμούτ και μαστίχα, αλλά και πρωταγωνιστές του ελληνικού τραπεζιού, όπως ντομάτα, πιπεριά, ελιά και θαλασσινό αλάτι, συμμετέχουν σε μια νέα απόδοση του σύγχρονου κοκτέιλ, ανασύροντας νοσταλγικές μνήμες και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέες αναμνήσεις. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ανάλαφρο Green Collins με πράσινο Chartreuse, baby σπανάκι, cordial λεβάντας, Schweppes σόδα, την «ελληνικλη margarita» με τεκίλα λευκή και ελαφρώς παλαιωμένη, καπνισμένο δεντρολίβανο, λικέρ από ελαιοσάκχαρα εσπεριδοειδών, φρέσκο μοσχολέμονο, μαύρο θαλασσινό αλάτι αλλά και το «Mediterranean Cooler» με αρώματα μαστίχας, θυμάρι, φρέσκο λεμόνι, Aegean Tonic και ελιά αν προτιμάτε κάτι με χαμηλά επίπεδα αλκοόλ.

Δείτε επίσης

Kinsterna: Επανεκκίνηση για το βυζαντινό αρχοντικό της Μονεμβασιάς

Samano: Το νέο εστιατόριο του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στην Αντίπαρο

Οι καλοκαιρινές βραδιές με θέα την Ακρόπολη επιστρέφουν στο Point A