Πίστη στις παραδοσιακές συνταγές, προσεκτική αναζήτηση των υλικών και σεβασμός προς τον πελάτη είναι τα τρία βασικά υλικά που “ζυμώθηκαν” μαζί και εγένετο το Μαμά Ψωμί.

Με την αρτοποιία να κυλάει στο αίμα του -γιος φούρναρη βλέπετε- ο Γιώργος και η σύζυγός του Ραλλού έχουν δημιουργήσει ένα μικρό φούρνο με ψωμιά ανώτερης ποιότητας και γεύσης, το Μαμά Ψωμί. Ηθοποιοί και οι δύο αποφάσισαν να ασχοληθούν με μια διαφορετική τέχνη, αυτή της αρτοποιίας, φτιάχνοντας νόστιμα δημιουργήματα, που βγαίνουν καθημερινά ολόφρεσκα από το εργαστήριό τους.

IMG_3646

Ο κόσμος κάνει ουρά από νωρίς για τα νόστιμα ψωμιά τους: κλασικό σταρένιο, χωριάτικο προζυμένιο, γευστικότατο ολικής αλέσεως, εξαιρετικό πολύσπορο, μυρωδάτο πλιγουρόψωμο με φουντούκι, ψωμί με ξινό προζύμι και ψωμί με αλεύρι Ζέας. Σύντομα, μόλις βγει η νέα σοδειά ελληνικών καρυδιών θα έχουν και καρυδόψωμο!

Νοστιμότατες και οι πίτες τους με δική τους γέμιση και φύλλο, το οποίο φτιάχνεται αποκλειστικά με ελαιόλαδο. Σπανακόπιτα με τυρί, τυρόπιτα, κιμαδόπιτα, κοτόπιτα, πατατόπιτα είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές αλμυρές λιχουδιές τους. Αλλά και από τις γλυκές δεν ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε: κρουασάν-τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας, πετιμεζόπιτα, γαλατόπιτα, ταρτάκια σοκολάτας ή κάποια από τα μυρωδάτα βουτήματά τους;

Στο Μαμά Ψωμί βρίσκουμε επίσης και κάποια επιλεγμένα είδη παντοπωλείου, όπως παραδοσιακά ζυμαρικά, μυρωδικά, βότανα και δημητριακά.

info
Ζαχαρίτσα 42 – 44 & Ζίννη, Κουκάκι, τηλ. 210 922768