Στο παντοπωλείο «Περί Λέσβου», στην οδό Αθηνάς, ανακαλύπτουμε μερικές από τις πιο εκλεκτές νησιώτικες λιχουδιές του Βορείου Αιγαίου.

Το παντοπωλείο που άνοιξαν δύο νέα παιδιά με καταγωγή από τη Λέσβο, οι Ανδρέας Καραπατάκης και Λευτέρης Αντωνάκας, φέρνει στο τραπέζι μας σπάνιας νοστιμιάς λιχουδιές, κρασιά και αποστάγματα, σε πολύ προσιτές τιμές. Τα ράφια είναι γεμάτα προϊόντα μεγάλων και μικρών παραγωγών από τη Λέσβο, αλλά και από τη Λήμνο και τη Χίο, γιατί «Περί Λέσβου» σημαίνει από τη Λέσβο και τα πέριξ.

PERI LESVOY 5

Στο «Περί Λέσβου» ψωνίσαμε πικάντικο λαδοτύρι Λέσβου, πρόβειο γιαούρτι σε πήλινο, καθώς και τις περίφημες χάχλες – τα «καλαθάκια» από τραχανά. Εδώ βρήκαμε επίσης μια μεγάλη γκάμα ούζων, που περιλαμβάνει 23 ετικέτες από μεγάλες ποτοποιίες έως μικρούς παραγωγούς, μερικές από τις οποίες έχουν κατ’ αποκλειστικότητα.

Στα ράφια υπάρχουν ακόμη ελαιόλαδα Μυτιλήνης, με το «Σελάδι» να ξεχωρίζει, μαστιχοκαφές Χίου, λικέρ μαστίχας, παξιμάδια από τη Λέσβο και τη Λήμνο, σάλτσες και μαρμελάδες της οικοτεχνίας Παπαγιαννίδη, ακόμα και καλλυντικά με μαστίχα και γάλα γαϊδούρας. Στα ψυγεία βρήκαμε, μεταξύ άλλων, κασέρι Π.Ο.Π. και φέτα Π.Ο.Π. Λέσβου, μελίχλωρο και καλαθάκι Λήμνου, βούτυρο αγνό πρόβειο και παστές σαρδέλες και αντζούγιες.

Info
Περί Λέσβου, Αθηνάς 27, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3233227.