Περιμένοντας το Πάσχα και την Ανάσταση -κυριολεκτικά και μεταφορικά- με την ευχή να μπορέσουμε να πάμε στα εξοχικά και στα χωριά μας, κάνουμε ήδη τον προγραμματισμό μας για τα κρεατικά που θα χρειαστούμε. Τα κρεοπωλεία που σας προτείνουμε κάνουν και παραδόσεις delivery.

A.Farm
Το κρεοπωλείο της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας, στην Άνω Γλυφάδα, είναι το μαγαζί που επιλέγουν όσοι προτιμούν το βιολογικό κρέας. Το Πάσχα δεν αποτελεί εξαίρεση, μιας και στο κατάστημα φέρνουν βιολογικά αμνοερίφια από τη φάρμα τους, ενώ δεν λείπουν και τα παρασκευάσματα, όπως κοντοσούβλι και ρολά, που όλα ψήνονται εύκολα στο φούρνο. Επιλέξτε επίσης βιολογικά τυριά από το τυροκομείο τους και παραδοσιακά αλλαντικά Τριπόλεως, για να εμπλουτίσετε το πασχαλινό τραπέζι. Οι διανομές γίνονται καθημερινά εκτός Δευτέρας ενώ λόγω φόρτου εργασίας των ημερών, συστήνεται να κάνετε τις παραγγελίες σας πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Δ. Γούναρη 196 & Ιλίου, Άνω Γλυφάδα, τηλ.: 210 9646765, www.a-farm.gr.

Aggelis Meatworks
Ο Τάσος Αγγελής έχει μεταφέρει στη Γλυφάδα μια παράδοση τεσσάρων δεκαετιών στο καλό κρέας, σε μια μοντέρνα εκδοχή της Βαρβάκειου. Εκπληκτική ποικιλία κρεάτων, ολόφρεσκα προϊόντα και άρτιες κοπές, όλα σε ένα σύγχρονο κρεοπωλείο που θυμίζει ζαχαροπλαστείο! Για το πασχαλινό τραπέζι, οι προτάσεις τους περιλαμβάνουν τα κλασικά αρνί και κατσίκι, κομμένα για τον φούρνο, αλλά και κοκορετσάκια και αρνίσιο ρολό, που παραδίδονται κατ’ οίκον, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Σημειώστε, ότι ιδανικά θα πρέπει να κάνετε τις παραγγελίες σας μία εβδομάδα πριν το Πάσχα.

Λεωφ. Βουλιαγμένης 170, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8980082, www.aggelismeatworks.gr.

Ο Γιάννης – Εξάρχεια
Το κρεοπωλείο της Καλλιδρομίου έχει πιστούς πελάτες στο λεκανοπέδιο, ακούει ροκ μουσική, χαρίζει χαμόγελα και πουλάει κρέατα επιλεγμένα με προσοχή από τον Γιάννη Μαρόλη. Εδώ υπερισχύουν τα ελληνικά, βιολογικά ή μη, με τόπο καταγωγής και ονοματεπώνυμο κτηνοτρόφου. Η σύζυγος Γωγώ είναι υπεύθυνη για το οργανωτικό της επιχείρησης. Μπριζόλες γαλλικής κοπής, αρνάκι, κατσικάκι και μοσχάρι σε λαδόκολλα βρίσκονται πλάι σε μπιφτέκια με μυστική συνταγή του Γιάννη, χοιρινά γεμιστά ρολά και άλλα. Για τις πασχαλινές σας παραγγελίες θα βρείτε από αμνοερείφια, κοκορέτσια, γαρδούμπες και μπουμπάρια μέχρι ωραιότατη μαγειρίτσα (χωρίς το μαρούλι), έτοιμη για μαγείρεμα, τα οποία παραδίδουν με διανομές κατ’ οίκον σε όλη την Αττική από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις παραγγελίες σας.

Καλλιδρομίου 51 & Εμμ. Μπενάκη, Αθήνα, τηλ.: 210 3301230.

Κρεοπωλεία Θανάσης
Οι βιτρίνες τους είναι γεμάτες με ποικιλία παρασκευών έτοιμων για ψήσιμο όπως μοσχαρίσιο σουβλάκι με πιπεριές και ντοματίνια, χοιρινές βαρκούλες με τυρί και λαχανικά, ο πεντανόστιμος χοιρινός γύρος τους κ.ά. Σεφταλιές, κοντοσούβλι, γκιούλμπασι με διάφορα κρέατα, τυριά και πιπεριές, ντονέρ, κεμπάπ, κοκορέτσι και μερακλίδικο σπληνάντερο είναι μερικά από όσα αξίζει να αναζητήσετε για το πασχαλινό σας τραπέζι μαζί με εκλεκτά αμνοερείφια αλλά και ωραιότατες σάλτσες για να συνδυάσετε με τα κρεατικά σας. Καθημερινά, μετά τις 15.00, κάνουν και διανομή κατ’ οίκον αυθημερόν και μόνο εντός Αττικής.

Καματερό: Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου 115, τηλ. 210 2322488,
Χαλάνδρι: Αριστοτέλους 87, τηλ. 210 6853914, https://www.kreopoleiathanasis.com/

Κρεοπωλείο «10»
Το κατάστημα του Δημήτρη Σάρου στη Βάρη είναι από τα πιο καλά κρεοπωλεία των νοτίων προαστίων και οι γνώστες του καλού κρέατος, το επιλέγουν για τις ιδιαίτερες κοπές κρέατος που έχει. Το Πάσχα, τα ψυγεία του διαθέτουν κλασικά αρνί και κατσίκι, αλλά και κοκορέτσι και συκωταριές για όσους θέλουν να φτιάξουν την παραδοσιακή μαγειρίτσα, τα οποία μπορείτε να παραγγείλετε τηλεφωνικά ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα και να παραδοθούν στο σπίτι.

Λεωφόρος Αναγυρούντος 22, Βάρη, τηλ.: 210 9654610.

Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης
Το πάλαι ποτέ παραδοσιακό κρεοπωλείο στο Πικέρμι από τις αρχές του 2010 μεταφέρθηκε σε νέα στέγη και συστήνεται πλέον ως ένα «κρεοτεχνείο» υψηλών προδιαγραφών. Ο ιδιοκτήτης, Λευτέρης Γεωργιάδης, δημιούργησε έναν χώρο πλήρως εξοπλισμένο, με κοπές και προϊόντα που ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητά τους. Είναι λίγο μακριά ωστόσο αξίζει να τον επισκεφτείτε για τις μαύρες γαλοπούλες Τυρνάβου, τις ειδικές παρασκευές όπως το Ribeye μαριναρισμένο με τρίχρωμα πιπέρια και τον πολύ καλής ποιότητας τυριά από Έλληνες παραγωγούς.Το Πάσχα φτιάχνουν ωραιότατο γκιούλμπασι με αρνί, κατσίκι ή αναμικτο με χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, φυσικά κοκορέτσια και γαρδούμπες, καθώς και κοντοσούβλι με μαύρο χοίρο, black angus, αρνί και κοτόπουλο. Κάνουν διανομές σε όλη την Αττική εκτός των νοτίων προαστίων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Ιδανικά, κάντε την παραγγελία σας 3 μέρες πριν.

Λεωφ. Μαραθώνος 82, Πικέρμι, τηλ.: 210 6039870, www.kreotechneio.gr

Μπούμπας Κρέατα Ηπείρου
Ο Ηπειρώτης Γιώργος Μπούμπας τιμάει το καλό ηπειρώτικο κρέας από τον τόπο καταγωγής τους, έχοντας πάντα στα ψυγεία του μοσχίδες δικής τους εκτροφής, αμνοερίφια και μπριζόλες 45, 60 ή 90 ημερών ωρίμασης, αλλά και ιδιαίτερες παρασκευές έτοιμες για ψήσιμο. Την περίοδο του Πάσχα, από το κατάστημα δεν λείπουν οι επιλογές σε αμνοερίφια, αλλά και κοκορέτσι, γαρδουμπάκια και συκωταριές, για να ετοιμάσετε στο σπίτι όλα τα αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα. Η παραγγελία γίνεται εύκολα τηλεφωνικά και online με δυνατότητα διανομής κατ’ οίκον.

Κουντουριώτου 1, Μελίσσια, τηλ.: 210 6133019, www.mpoumpas.gr.


Φωτογραφία: William Faithful

Νάξια Επιλογή – Πετράλωνα
Ο Αρτέμης Περιστεράκης είναι Αξιώτης ερωτευμένος με τον τόπο και τα προϊόντα του. Στο κρεοπωλείο του, τα χοιρινά από τις Μέλανες θυμίζουν μοσχάρι σε ένταση χρώματος και σε αρώματα, ενώ τα μοσχάρια του συναγωνίζονται -ενίοτε ξεπερνούν- αρκετά εισαγόμενα ακριβών φυλών. Η δεκαετής ενασχόληση με τις τεχνικές ωρίμασης δίνει ωραία αποτελέσματα. Κατσίκι και αρνί φυσικά από τα ορεινά του νησιού, γαρδουμπάκια, κοκορετσάκια, τηγανιές με εντόσθια αλλά επιλεγμένα τυροκομικά προϊόντα είναι μερικά από τα όσα θα βρείτε και το Πάσχα. Διανομές από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ και παραγγελίες και στο eshop.

Κειριαδών 44, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3471540, 6972 401042, www.proionta-naxou.gr.

Παπούλιας – Παγκράτι
Ο κ. Παπούλιας μετράει 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκράτι και είναι από τους πρώτους που έμαθαν στην Ελλάδα τις γαλλικές κοπές προμηθεύοντας εστιατόρια όπως η Σπονδή. Στις βιτρίνες του συνήθως θα βρείτε ποικιλία από κρέατα ντόπια, όπως χοιρινά από το Αγρίνιο και τη Σπάρτη, αμνοερίφια σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα, μοσχάρια από Τρίκαλα και Καρδίτσα, κοτόπουλα συμβατικά και βιολογικά από τη Σπάρτη. Στο ψυγείο του θα βρείτε και μια γκάμα προσεκτικά διαλεγμένων τυριών. Είναι ανοιχτά και τις Κυριακές -με εξαίρεση την Κυριακή του Πάσχα- ενώ κάνουν διανομές -κατόπιν έγκαιρης παραγγελίας- από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ σε όλη την Αθήνα. Το Μ. Σάββατο θα εκτελούνται διανομές μέχρι τις 7.

Πύρρωνος 4-6, πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ.: 210 7518000.

Τάκης Μαγγίνας
Ένα από τα πιο καλά και ενημερωμένα κρεοπωλεία στα βόρεια προάστια, με ντόπια κρέατα, από τα Τρίκαλα και τη Νάουσα. Για το πασχαλινό τραπέζι προτείνουν αρνί, κατσικάκι, αλλά και κοκορετσάκια και γαρδουμπάκια, ενώ φτιάχνουν και ωραία ρολά από αρνί και κατσίκι. Σημειώστε ότι διαθέτουν μέχρι και κατεψυγμένα θαλασσινά, για το σαρακοστιανό τραπέζι της Μεγάλης Εβδομάδας. Λόγω φόρτου εργασίας των ημερών, συστήνεται να κάνετε τις παραγγελίες σας όσο νωρίτερα γίνεται.

Αγίου Τρύφωνος 31, Κηφισιά, τηλ.: 210 8087036.

Το Κρεοπωλείον – Κυψέλη
Δεκαθλητής και βαλκανιονίκης, ο Γιώργος Μανταλάρας ακολούθησε το οικογενειακό επάγγελμα, αλλά το έφερε στα μέτρα του κάνοντάς το ένα σύγχρονο, μπουτίκ κρεοπωλείο: σέρβις σε όλη την Αττική, κρέατα ειδικής κοπής όπως κορόνες που παρασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας, μοσχαράκι από επιλεγμένες φάρμες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, χοιρινά κρέατα από την Καρδίτσα, κοτόπουλα από τη Λακωνία, επιλεγμένα προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και ετικέτες κρασιών στα ράφια. Για το Πάσχα, θα βρείτε μεταξύ άλλων ωραιότατο αρνί ρολό με γραβιέρα και μελιτζάνα, αρνάκια από τη Λάρισα, κατσίκια από την Ηγουμενίτσα, κοκορέτσια, γαρδούμπες κ.ά. Οι διανομές γίνονται σε ώρες καταστημάτων, δηλαδή 8 π.μ – 8 μ.μ. Λόγω των συγκυριών, θα υπάρχει και ανάλογος φόρτος οπότε φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις παραγγελίες σας.

Κερκύρας & Παξών 24-26, Κυψέλη, τηλ.: 210 8821616, www.tokreopoleion.gr.

Φάρμα Μπράλου
Η φάρμα στον Μπράλο Φθιώτιδας δημιουργήθηκε από τον Δάμη Πειθή και χρειάστηκαν κάποια χρόνια προτού αποφασίσει να ανοίξει το 2012 το πρώτο κρεοπωλείο -πρατήριο ουσιαστικά- στην Κηφισιά. Στην γκάμα του βρίσκουμε παρασκευές που περιλαμβάνουν από μπιφτέκια και ποικιλία ρολών μέχρι ειδικές κοπές, όπως ribeye, striploin, Τ-Bone και τόμαχοκ, κρέατα ξηρής ωρίμασης (30 έως 90 ημερών) και άλλα προϊόντα της φάρμας. Ανάμεσά τους τα μοναδικά ελληνικής εκτροφής black angus, μαύρο χοίρο, πουλερικά, κατσίκια και αρνιά. Προσφέρουν επίσης μια εξαιρετική ποικιλία επιλεγμένων αλλαντικών δικής τους παραγωγής αλλά και ιταλικών, ενώ το προσεγμένο farm to table σύνολο συμπληρώνεται από τυριά, γιαούρτι και κρέμες που παράγουν με γάλα από τη φάρμα τους. Για το Πάσχα στις βιτρίνες τους βρίσκουμε μεταξύ άλλων αμνοερείφια, γαρδουμπάκια, φρυγαδέλια και κοκορετσάκια. Κάντε τις παραγγελίες σας τηλεφωνικά και στο eshop ιδανικά μέχρι 23/4.

Τατοΐου 73 & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ.: 210 2713126 / Μηλιώνη 9, Κολωνάκι, τηλ.: 213 0455929, www.farmabralou.gr.

Farma Xrona
Με παράδοση σχεδόν 40 χρόνων στο κρέας και με 4 καταστήματα στα νότια προάστια, η Φάρμα Χρονά είναι από τις πιο κλασικές επιλογές για τους κατοίκους της περιοχής. Από εκεί θα προμηθευτείτε για το Πάσχα κατσικάκι και αρνάκι γάλακτος από τη Νάξο, καθώς και κοκορετσάκια, γαρδουμπάκια αλλά και σουβλάκια για να ετοιμάσετε ένα πλούσιο τραπέζι για την οικογένεια σας. Οι παραγγελίες παραδίδονται και κατ’ οίκον, αλλά καλό θα είναι να τις κάνετε εγκαίρως τηλεφωνικά και online έως τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας.

Αλκυόνης 68Α, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9814222 / Αγίου Κωνσταντίνου 1, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8940715 / Ελ. Βενιζέλου 42, Γλυφάδα, τηλ.: 210 9628198 / Βασ. Κωνσταντίνου 38, Βάρη, τηλ.: 210 8900077, www.farma-xrona.gr.

* Επειδή φέτος προηγήθηκε το Πάσχα των καθολικών και υπήρξε μεγάλη ζήτηση ακόμα και ελληνικών αρνιών και κατσικιών καλό είναι να κάνετε τις παραγγελίες σας μέχρι τις 24 του μήνα. Τα περισσότερα κρεοπωλεία κάνουν αποστολές μέχρι Μεγάλη Τετάρτη αλλά υπάρχει η δυνατότητα μέχρι και την ημέρα του Πάσχα πάντα με προσυνεννόηση εξαιτίας του φόρτου.

Δείτε επίσης:

12 κρεοπωλεία για εγγυημένο κρέας

4 κρεοπωλεία που σου ψήνουν το κρέας και στο φέρνουν και στο πιάτο

Τα πιο ψαγμένα κρεοπωλεία της Αττικής