Αποτελεί αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό αφού έχει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα, μοναδικά τοπία και πλούσια γαστρονομική παράδοση. Πόσο μάλλον φέτος που η Μήλος ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure» ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019. Για εμάς, ωστόσο, αποτελεί τον Νο1 νησιωτικό προορισμό χάρη στο ολοκαίνουριο εστιατόριο «ελιά».

Το νέο εστιατόριο «ελιά» στον Αδάμαντα, το κεντρικό λιμάνι της Μήλου, είναι αυτό που λέει και το μόττο του, «mama’s food», δηλαδή το φαγητό της μαμάς, που όλοι πάντα λαχταράμε. Στο καλύτερο σημείο για να δεις ηλιοβασίλεμα, το εστιατόριο προσφέρει εκτός από υπέροχη θέα, νόστιμα πιάτα με μεσογειακές επιρροές αλλά και ντόπια εδέσματα, όπως τα χειροποίητα τηγανητά Πιταράκια, που είναι γεμιστά με μηλέικο τυράκι.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη Σαλάτα τη μελωμένη, με φρέσκα σαλατικά από το μποστάνι και την παραδοσιακή Χορτόπιτα με φύλλο χειροποίητο, λαχανικά και φέτα. Οι επιλογές στα πρώτα είναι πολλές, όμως, εμείς λατρέψαμε τη Χωριάτικη ομελέτα με φρέσκα αβγά, πατάτες και ξινομυζήθρα Μήλου, όπως και τα Μπουρεκάκια μελιτζάνας. Πρωταγωνιστές βέβαια στον κατάλογο είναι τα κρέατα σε όλες τις εκδοχές: σουβλιστά, στα κάρβουνα και μαγειρευτά. Ο Κόκορας με χυλοπίτες και το «κλέφτικο» στη λαδόκολλα είναι πιάτα που θα σε κάνουν να ξαναγυρίσεις στην «ελιά». Το σουβλιστό Κοντοσούβλι (κοτόπουλο, χοιρινό και προβατίνα) είναι φημισμένο σε όλο το νησί, ενώ αν έχεις βαρεθεί τα παραδοσιακά, το Black Angus Ribeye στα κάρβουνα είναι μια ευχάριστη εναλλακτική που θα σε φέρει στα ίσια σου. Ιδανικό φινάλε θα κάνεις με τη σπιτική Σοκολατόπιτα που σερβίρεται με παγωτό ή με το παραδοσιακό Τσαλακωτό (σπασμένο φύλλο με χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού). Στα συν οι λογικές τιμές και το ευγενικό προσωπικό.

info
Αδάμαντας, Μήλος, τηλ. 2287 024124. Ανοιχτά καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα.