Την κάρτα του εστιατορίου υπογράφει ο σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης που μαγειρεύει συνταγές από την Κρήτη και την Ελλάδα χρησιμοποιώντας εποχικές ντόπιες πρώτες ύλες.

Με όνομα (Ολούς) που προέρχεται σύμφωνα με τον Όμηρο, από την ομώνυμη πόλη της αρχαίας Κρήτης που βρισκόταν κοντά στη σημερινή Ελούντα, το εστιατόριο βρίσκεται μπροστά από την ξακουστή λίμνη Βουλισμένη, στην καρδιά της πόλης του Αγίου Νικολάου. Στους χώρους -εσωτερικούς και εξωτερικούς- κυριαρχούν τα γήινα υλικά με το ξύλο, σε οροφή και τραπεζοκαθίσματα να δίνουν μια γήινη αίσθηση, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της λίμνης. Η ομάδα του εστιατορίου, εμπνευσμένη από την Ολούς ετοιμάζει παραδοσιακά πιάτα, με υλικά από τα εδάφη όπου κάποτε βρισκόταν ο αρχαίος οικισμός.

Το μενού περιέχει πιάτα όπως κακαβιά με φρέσκο ψάρι, λαχανικά και σαφράν, γαύρο μαρινάτο με κρητικό ελαιόλαδο, λεμόνι και αβγά χρυσής ρέγγας, χταπόδι με φάβα, τηγανητή κάππαρη και κόκκινο κρεμμύδι πίκλα, γουρουνοπούλα με χοιρινό με τραγανή πέτσα, μουστάρδα φρούτων, χοιρινό με σταμναγκάθι και αβγολέμονο , γαμοπίλαφο, σκιουφικτά με απάκι, φρέσκα ζαρζαβατικά και γραβιέρα Κρήτης, με τον Στάθη Παγκουρέλια να αναλαμβάνει ρόλο chef de Cuisine. Ο Κρητικός αμπελώνας τιμάται στη λίστα κρασιών του εστιατορίου, ενώ δεν λείπουν και επιλεκτικές επιλογές από όλη την Ελλάδα.

info
Άγιος Νικόλαος , Λίμνη Βουλισμένη, Ομήρου 14. Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 00:30. Τηλ: 2841022414