Ο Καραμολέγκος φτιάχνει το ψωμί του πάντα από αγάπη. Και για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή: το Ψωμί «Καθαρής Ετικέτας». Ψωμί, δηλαδή, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά από 100% φυσικά υλικά. Ετσι όπως πρέπει.

Το 42% των Ελλήνων αναζητούν το υγιεινό στη διατροφή τους. Και πάνω από όλα, θέλουν να καταλαβαίνουν τι αγοράζουν: το προϊόν να έχει λίγα συστατικά όπως ακριβώς το χειροποίητο και το σπιτικό, και να περιλαμβάνει τα λιγότερα πρόσθετα και συντηρητικά..

Και σε αυτή ακριβώς την ανάγκη απαντούν τα προϊόντα «Καθαρής Ετικέτας» ή «Clean Label» όπως είναι η διεθνής ορολογία. Το όνομα «Καθαρή Ετικέτα» δεν αποτελεί κάποιον επιστημονικό όρο αλλά εκφράζει το κίνημα των καταναλωτών, την απαίτηση των καιρών. Η ύπαρξη καθαρής ετικέτας δεν είναι πλέον τάση αλλά πρότυπο παραγωγής.

Ειδικά για το ψωμί, η «Καθαρή Ετικέτα» σημαίνει ότι το προϊόν έχει παρασκευαστεί με απλά, αξιόπιστα, αγνά υλικά χωρίς τεχνητό ή πρόσθετο.

Και ο Καραμολέγκος ανταποδίδει την εμπιστοσύνη του κοινού και προσφέρει το ψωμί «Καθαρής Ετικέτας» στις βασικές σειρές Ψωμί του τοστ, Ψίχατοστ και Ψωμί σε φέτες. Και οι τρεις σειρές φέρουν στη συσκευασία μία σφραγίδα σε πράσινο χρώμα εύκολα αναγνωρίσιμη που διασφαλίζει την εγγύηση ποιότητας Καραμολέγκος.

Αλλάζοντας τις πρώτες ύλες και την τεχνική, ο Καραμολέγκος κατάφερε να πετύχει την ιδανική διαδικασία παραγωγής ψωμιού με την ίδια ποιότητα και γεύση που αγαπούν όλοι.

Επιπλέον, χάρη στην παστερίωση, το ήπιο επαναληπτικό ψήσιμο του ψωμιού για λίγα λεπτά (διπλοψήσιμο), το ψωμί διατηρείται, χωρίς τη χρήση συντηρητικών. Που σημαίνει ότι αφού ετοιμαστεί, μπαίνει ξανά σε ειδικούς φούρνους όπου θερμαίνεται σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Εκεί, πραγματοποιείται η παστερίωση, ενώ και το φυσικό προζύμι που χρησιμοποιείται βοηθά επίσης στη διατήρησή τους.

Και μπορεί και μόνο το όνομα να αρκεί όταν πρόκειται για τον Καραμολέγκο αλλά με τη νέα αυτή σήμανση, ως leader της αγοράς, προτρέπει το κοινό να υιοθετήσει μία νέα συνήθεια επιλογής των προϊόντων. Να διαβάζουν τα συστατικά αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τη δύναμη που βρίσκεται στα χέρια τους: τη δύναμη της ενημέρωσης.

«Ξέρεις να διαβάζεις; Ξέρεις να τρως!»: Το νέο τηλεοπτικό της «Καθαρής Ετικέτας» του Καραμολέγκου:

https://www.youtube.com/watch?v=BnahX6XBri4

Δείτε επίσης:

“Clean Label”: Mε σεβασμό στην αδυναμία μας!

Ο Καραμολέγκος αποχαιρετά το 2020 με νέες “αφίξεις”

Τέσσερα βραβεία κατέκτησε ο Καραμολέγκος στα Healt Diet Awards 2020