Στον πρώτο όροφο επί της οδού Δεληγιάννη 56 βρίσκεται το ολοκαίνουριο Cibo Matto, ένα συμπαθέστατο ιταλικό που άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού.

Το εστιατόριο στεγάζεται στο κτίριο όπου παλαιότερα υπήρχε το Da lu. Η είσοδος βρίσκεται στην πίσω μεριά όπου μπαίνεις και με το ασανσέρ ανεβαίνεις στον 1ο όροφο. Η ανακαίνιση που έγινε είναι στοιχειώδης. Τα χρώματά του λίγο σκούρα, ευτυχώς όμως η μεγάλη ανοιχτή βεράντα τού δίνει αέρα και οπτική πρόσβαση στην όμορφη πλατεία Κεφαλαρίου τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα με την τζαμαρία κλειστή.

IMG_0164

Το φαγητό
Το μενού του είναι μεγάλο, οπότε σίγουρα θα βρείτε πιάτα του γούστου σας. Με τις πρώτες κιόλας μπουκιές νιώσαμε το «ιταλικό» χέρι του μάγειρα. Νομίζαμε ότι ήμασταν σε κάποιο μαγαζί έξω από το Μπάρι ή στους λόφους της Ανκόνα. Αρχικά, προτίμησα ένα καρπάτσιο από φιλέτο μοσχαριού – μια σφραγίδα γνώσης του καλού Ιταλού σεφ- και το βρήκα άριστα κομμένο, φινετσάτα αρωματισμένο και, δυστυχώς για μένα, πολύ λίγο. Τα σπαράγγια με αβγό και ταρτούφο ήταν του απόλυτου γούστου όλης της παρέας. Στα κυρίως, οι παπαρδέλες με πέστο που δοκίμασε η φίλη μου ήταν εξαιρετικά νόστιμες, μελάτες και με ωραία υφή στο στόμα. Εγώ προτίμησα ένα ριζότο με γαρίδες, γκοργκοντζόλα και παντζάρι, το οποίο μου άρεσε πολύ και ήταν και σε γενναία μερίδα. Τα χοιρινά φιλετίνια με μπαλσάμικο, απλά εξαιρετικά. Συνοδεύσαμε τα πιάτα μας με ένα ιταλικό κρασί από την καλά επιλεγμένη λίστα με ελληνικά και λίγα ιταλικά κρασιά του Cibo. Στο τέλος δοκιμάσαμε και τα τέσσερα γλυκά τους, υπέρ κλασικά ιταλικά εκτός της πάβλοβας. Πάρτε κι εσείς και τα τέσσερα για να σχηματίσετε δική σας γνώμη.

IMG_0166

Το σέρβις
Όπως γίνεται σε κάθε νεότευκτο μαγαζί η ανησυχία ήταν γραμμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων του. Ευγενέστατο σέρβις και κατατοπιστικότατες περιγραφές φαγητών.

Η ετυμηγορία
Η ουσία αυτού του εστιατορίου είναι η μεστή και πλούσια γεύση των πιάτων του. Οι τιμές του δεν είναι πολύ χαμηλές, αλλά ανταποκρίνονται στην ποιότητα του φαγητού. Δεν θα ήθελα να αλλάξει τίποτα σχετικά με την κουζίνα του, θα ήθελα όμως να το δω βαμμένο με πιο ανοικτά χρώματα, για να με ταξιδέψει σε παραδοσιακές τρατορίες της Ιταλίας.

Το φαγητό: 8,5/10
Το σέρβις: 8/10
Η ατμόσφαιρα: 6,5/10

info
Cibo Μatto, Δεληγιάννη 56, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ.: 210 8014906.