To Xαλάνδρι φαίνεται να αγαπά την περσική κουζίνα, αφού εκτός από το αγαπημένο Αναχίτα, κρύβει και ένα ακόμα “ιρακινό διαμάντι” στα στενά της, το Pars.

pars

Ο γεμάτος ναργιλέδες χώρος είναι ντυμένος από την κορυφή ως τα νύχια με χαλιά, γεγονός που προσδίδει στη ζεστή ατμόσφαιρα και σε μεταφέρει νοητά σε μια μεγάλη, παραδοσιακή σκηνή. Στο μενού του θα συναντήσει κανείς πληθώρα ορεκτικών και σαλατικών, όπως ολιβιέ, μπουρανί, κουφτέ μπερεντζί και σαμπουσέ αλλά και μερικά από τα πιο γνωστά πιάτα της περσικής κουζίνας, όπως το χούμους, το λαχματζούν και οι σαλάτες φατούς και ταμπουλέ.

pars3

Ο κατάλογος των κυρίως πιάτων όμως δεν πάει ούτε αυτός πίσω, καθώς προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές για όλα τα γούστα. Αναμεσά τους ξεχωρίζουν τα διάφορα είδη κεμπάμπ και χορές αλλά και τα πολύχρωμα ρύζια, αρωματισμένα με κάθε είδους μυρωδικά, με κυριότερο το σαφράν. Σε αντίθεση με την επικρατέστερη αντίληψη για τη συγκεκριμένη κουζίνα, τα περσικά πιάτα δεν είναι καυτερά. Στο μενού ωστόσο του καταστήματος υπάρχουν και επιλογές, όπως το λαχματζούν και το κεμπάμπ σαμπζ, για τους λάτρεις των πιο καυτερών γεύσεων.

pars4

Το Pars βραβεύτηκε στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων του 2016, που διοργανώνει η σελίδα Exodos Times της εφημερίδας, Ελεύθερος Τύπος, με το χρυσό βραβείο γεύσεως για την ποιότητα των γεύσεων που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του έτους.

Info
Παλαιολόγου 15, Χαλάνδρι 152 32, Tηλ, 21 0681 7277, www.persianrestaurant.gr