Τα μήλα κάνουν τον γιατρό πέρα, τα αβοκάντο τη χοληστερίνη. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα αμερικανική έρευνα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβανία, η κατανάλωση ενός αβοκάντο σε καθημερινή βάση μπορεί να μειώσει το ποσοστό κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα. Έτσι, μειώνεται και ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Για να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα, οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση που είχε η κατανάλωση αβοκάντο σε 45 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα. Οι συμμετέχοντες αρχικά ακολούθησαν για 2 εβδομάδες διατροφή που προσομοίαζε με αυτή που ακολουθεί ένας μέσος Αμερικανός. Στη συνέχεια, μοιράστηκαν σε 3 ομάδες και για 5 εβδομάδες η πρώτη ομάδα ακολουθούσε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, η δεύτερη ομάδα ακολουθούσε διατροφή μέτρια σε λιπαρά, ενώ η διατροφή της τρίτης ομάδας ενώ ήταν επίσης μέτρια σε περιεκτικότητα λιπαρών περιελάμβανε επίσης την κατανάλωση ενός αβοκάντο καθημερινά.

Στο τέλος, οι επιστήμονες συνέκριναν τα ποσοστά κακής χοληστερόλης των ατόμων της δεύτερης και της τρίτης ομάδας και βρήκαν ότι όσοι έτρωγαν 1 αβοκάντο την ημέρα είχαν χαμηλότερα επίπεδα LDL από ότι στην αρχή της έρευνας και επίσης, είχαν μικρότερα ποσοστά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Προτείνουν λοιπόν, να βρούμε υγιεινούς τρόπους να εντάσσουμε το αβοκάντο στη διατροφή μας, απολαμβάνοντας το για παράδειγμα σε τοστ με ψωμί ολικής άλεσης ή σε χορτοφαγικά dip.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι το δείγμα των 45 ατόμων που είχαν στη διάθεση τους οι ερευνητές ήταν εξαιρετικά μικρό και για να μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι το αβοκάντο όντως μειώνει τη χοληστερίνη, θα πρέπει να γίνει περαιτέρω έρευνα.