Μετά το αμυγδαλόγαλα και το αντίστοιχο παράγωγο από βρόμη, το γάλα από φιστίκι έρχεται για να διεκδικήσει τη θέση vegan γάλακτος στο ράφι του ψυγείου.

Και αποδεδειγμένα κερδίζει έδαφος, αφού στοιχεία από τις διαδικτυακές μηχανές αναζήτησης αναφέρουν ότι τα χτυπήματα για «γάλα από φιστίκι» έχουν σημειώσει αύξηση 133%.

Το γάλα από φιστίκι είναι και αυτό πλούσιο σε γεύση, όπως και άλλα vegan γάλατα από ξηρούς καρπούς, αφού διατηρούν τη γεύση του καρπού από τον οποίο προέρχονται σε μια πιο διακριτική και ρευστή μορφή.
Όμως, δεν είναι μόνο η νοστιμιά του που το κάνει να ξεχωρίζει.

Εφόσον αυτά τα εναλλακτικά γάλατα είναι και λίγο πιο ακριβά από τα ζωικά, περιμένει κανείς να κερδίσει και κάτι παραπάνω στο κομμάτι της θρεπτικότητας.

Τι λένε οι διατροφολόγοι
Το φιστίκι χαρίζει στο γάλα του κάποια επιπλέον γραμμάρια ινών και καλών λιπαρών, αλλά και πρωτεϊνών.

Ένα ποτήρι γάλα φιστικιού, περιέχει κάτα μέσο όρο 1 γρ. ινών, 2 γρ. πρωτεΐνης και 3.5 γρ. καλών λιπαρών.

Βάζοντάς το στο… μικροσκόπιο, σε σύγκριση με το γάλα βρόμης τα στοιχεία είναι τα ίδια εκτός του ότι το γάλα βρόμης περιέχει 0.5 γρ. καλών λιπαρών, 3 γρ. λιγότερα δηλαδή από το γάλα φιστικιού. Παράλληλα, ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου περιέχει 1 γρ. ινών, γρ. πρωτεΐνης και 2.5 γρ. καλών λιπαρών.

Όμως, ακόμη και το γάλα φιστικιού έχει τη νέμεσή του. Το γάλα σόγιας από την άλλη κερδίζει τα υπόλοιπα vegan γάλατα, αφού σε ένα του ποτήρι εντοπίζουμε 2 γρ. ινών, 8 γρ. πρωτεΐνης και 4.5 γρ. καλών λιπαρών.

Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε μεγαλύτερη γκάμα στα vegan γάλατα που χρησιμοποιείτε, το γάλα από φιστίκι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους, αφού είναι μία από τις πιο θρεπτικές επιλογές, και είναι και νόστιμο. Δύο σε ένα δηλαδή.

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δείτε επίσης:

Ποια φυτικά γάλατα κάνουν ωραίο αφρόγαλα;

Φτιάχνουμε το πιο κρεμώδες «γάλα» βρώμης

Γάλα φράουλας με πέρλες ταπιόκας, το πιο γευστικό φρουτένιο ρόφημα