Τα σημαντικά οφέλη που έχει για τη λειτουργία της καρδιάς μία διατροφή πλούσια σε φυτικές τροφές, αποδεικνύει νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη ευρήματα, όσοι κατανάλωναν περισσότερα φυτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της έρευνας, είχαν 16% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών όπως έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό, 32% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές νόσους, ενώ μειωνόταν και η πιθανότητα θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 25%, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν κυρίως ζωικές τροφές.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Κέισι Ρέμπχολζ, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Μπλούμπεργκ, του Πανεπιστημίου Τζόνς Χόπκινς, δεν χρειάζεται να βγάλουμε τελείως εκτός της διατροφής μας τα ζωικά προϊόντα, ωστόσο όπως προκύπτει από την έρευνα είναι καλύτερο τα φυτικά να υπερτερούν. «Αυτές οι διατροφικές συνήθειες είναι παρόμοιες με αυτές που προτείνονται για την καταπολέμηση της υπέρτασης», σημείωσε.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι μέχρι σήμερα έρευνες επικεντρώνονταν στην κατανάλωση αυτών των τροφών από συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού, όπως οι χορτοφάγοι. Η νέα αυτή μελέτη είναι η πρώτη που ασχολείται με τις συνέπειες των φυτικών και ζωικών τροφών στον γενικό πληθυσμό.

Δείτε επίσης:
7 φυτικές τροφές πιο πλούσιες σε πρωτεΐνη από ένα αβγό

Οι τροφές που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, το πάχος και την κατάθλιψη

Το λάθος που μπορεί να κάνει τη φυτοφαγική διατροφή ανθυγιεινή για την καρδιά