Σύμφωνα με τη Βρετανή διατροφολόγο Sarah Flowers ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την απώλεια βάρους. Αφού πίνεις που πίνεις όμως κάθε πρωί και απόγευμα το καφεδάκι σου, γιατί να μην επιλέξεις εκείνον που θα σού χαρίσει τα καλύτερα αποτελέσματα (σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση), ρίχνοντας δραματικά το νούμερο στη ζυγαριά σου; Άσε που ο καφές αυτός έχει και δεκάδες άλλες ευεργετικές ιδιότητες…

Η καλύτερη επιλογή λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι ο πράσινος καφές! Η διαφορά του με τον κοινό καφέ είναι ότι οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί, με αποτέλεσμα να έχει υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος. Το οξύ αυτό βοηθά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, το διαβήτη, αλλά και την απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Indian Journal of Innovative Research and Development έδειξε ότι ο καφές αυτός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά με το αδυνάτισμα και την καύση λίπους.

Επιπλέον, έρευνα που παρουσιάστηκε στο 243ο National Meeting & Exposition of the American Chemical Society κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Οι ερευνητές έδιναν ελάχιστη ποσότητα πράσινου καφέ σε παχύσαρκους ανθρώπους κάθε μέρα. Ύστερα από 22 εβδομάδες, είχαν χάσει το 10% του βάρους τους! «Η λήψη πολλαπλών δόσεων από εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ την ημέρα παράλληλα με την εφαρμογή μιας υγιεινής διατροφής και συστηματικής φυσικής δραστηριότητας, φάνηκε να είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος στη μείωση του σωματικού βάρους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Joe Vinson, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Scranton στην Πενσυλβάνια.

Σε περίπτωση, που σκέφτεσαι να τον δοκιμάσεις, να σού πούμε ότι ο πράσινος καφές έχει μια ελαφρώς πικρότερη γεύση από τον κλασικό καφέ και ένα πιο ήπιο άρωμα. Θα τον βρεις στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, αλλά και στα φαρμακεία σε μορφή συμπληρώματος διατροφής.