Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί όταν βρίσκονται σε δίαιτα είναι ότι πρέπει να απαρνηθούν το αγαπημένο τους κέικ σοκολάτας ή την εβδομαδιαία τους πίτσα. Για άλλους πάλι είναι ότι θα πρέπει να περιοριστούν σε ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό με λεμόνι όταν βγαίνουν έξω το βράδυ και να ξεχάσουν το αγαπημένο τους αλκοολούχο ποτό. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία σου ευχόμαστε καλά κουράγια, εάν όμως ανήκεις στη δεύτερη, όπως και εμείς, σου έχουμε καλά νέα… Βρήκαμε τα καλύτερα κρασιά με τις λιγότερες θερμίδες για να μπορείς να τα απολαύσεις είτε κάνεις δίαιτα είτε όχι!

shutterstock_778023

Κόκκινα κρασιά:
Ποια να παραγγείλεις:
Σύμφωνα με την Tanya Zuckerbrot, δημιουργό της δίαιτας “the F-Factor Diet”, τα κόκκινα κρασιά, τα οποία αγαπούν τη γραμμή σου είναι τα Merlot, Pinot noir και τα Ροζέ. Με μόνο 88 θερμίδες, 3 γραμμάρια υδατανθράκων και μόλις 1 γραμμάριο ζάχαρης το ποτήρι, θα γίνουν η αγαπημένη σου παραγγελία στα εστιατόρια και τα μπαρ αυτό το καλοκαίρι.

Ποια να αποφύγεις: Καλό θα ήταν να ξεχάσεις τα κρασιά Marsala και Sherry, όμως. Ένα μόλις ποτήρι από αυτά τα κρασιά περιέχει 164 θερμίδες, 14 γραμμάρια υδατανθράκων και 8 γραμμάρια ζάχαρης! Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε!

shutterstock_74957689

Λευκά κρασιά:
Ποια να παραγγείλεις: Τα καλύτερα και πιο διαιτητικά λευκά κρασιά είναι τα Chardonnay, White zinfandel και τα Sauvignon blanc, αφού περιέχουν 85 θερμίδες, 2,6 γραμμάρια υδατανθράκων και 1 γραμμάριο ζάχαρης το ποτήρι.

Ποια να αποφύγεις: Αν προσέχεις τη σιλουέτα σου, θα σου προτείναμε να μην παραγγείλεις κάποιο πολύ γλυκό κρασί, όπως το Riesling ή το Moscato, καθώς αυτά έχουν την τάση να περιέχουν πολύ παραπάνω θερμίδες από όλα τα υπόλοιπα. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, ένα μόνο ποτήρι μπορεί να περιέχει μέχρι και 160 θερμίδες, 12 γραμμάρια υδατανθράκων και 8 γραμμάρια ζάχαρης! Δεν τρώμε κανένα γλυκό καλύτερα, που λέει ο λόγος;

Προσοχή!
Επέλεξες ένα από τα πιο διαιτητικά κρασιά και για αυτή σου την απόφαση σε χειροκροτούμε! Αυτό δεν σημαίνει όμως πως μπορείς να κατεβάσεις όλο το μπουκάλι! Είσαι σε δίαιτα είπαμε, μην το ξεχνάς! Μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου κρασί αρκεί η ποσότητα που έχεις στο ποτήρι σου να μην ξεπερνά τα 100-150 ml. Γι’ αυτό κοίταξε να βρεις καλή παρέα και να απολαύσεις την κάθε γουλιά!