Η κατάψυξη είναι από τις βασικότερες συσκευές που κάνουν τη ζωή στην κουζίνα πιο λειτουργική. Όπως και το ψυγείο, για να καταναλώνετε με ασφάλεια τα τρόφιμα που περιέχει, πρέπει αυτά να είναι λειτουργικά κατανεμημένα. Τι κάνετε όμως λάθος και ενίοτε επικρατεί σε αυτήν ένα μικρό χάος;

Υπάρχουν μερικοί χρυσοί κανόνες για να καταφέρνετε να διατηρείτε την κατάψυξη σε τάξη που αν και απλοί, σπάνια εφαρμόζονται με αποτέλεσμα η κατάψυξη να μην επιτελεί το λειτουργικό της ρόλο. Ας δούμε λοιπόν τι δεν κάνετε σωστά.

Δεν αποθηκεύετε τις συσκευασίες κάθετα
Όταν στριμώχνετε τις συσκευασίες των τροφίμων στην κατάψυξη τη μία πάνω στην άλλη είναι λογικό να καταστρέφονται, να χάνετε τη σειρά που τις έχετε αποθηκεύσει και αυτά που βρίσκονται κάτω να κρύβονται και συχνά να ξεχνάτε ότι υπάρχουν. Αντί να μπαίνετε στη διαδικασία να ψάχνετε τα τρόφιμα, τοποθετήστε τα σε κάθετη θέση το ένα δίπλα στο άλλο για να τα εντοπίζετε ανά πάσα στιγμή.

Δεν βάζετε ετικέτες
Εντοπίζετε ένα μυστηριώδες σακουλάκι που δεν θυμάστε ούτε το περιεχόμενο (αν είναι μοσχαράκι ή αρνί, σέλινο ή μαϊντανός) αλλά ούτε και το πότε το βάλατε στην κατάψυξη… Για να μην βρεθείτε ξανά σε αυτή τη θέση, θυμηθείτε να βάζετε ετικέτες στις συσκευασίες που θα αναγράφουν το περιεχόμενο και την ημερομηνία κατάψυξης.

Δεν έχετε «ζώνες» τροφίμων
Για να είναι τα τρόφιμα πάντα σε τάξη πρέπει να κατηγοριοποιούνται. Δεν είναι σωστό να έχετε στο ίδιο ράφι τα πακέτα με τα κατεψυγμένα έτοιμα τρόφιμα με τα πακέτα των λαχανικών, τα κρέατα ή τα ψάρια. Φρούτα και λαχανικά σε 1 ράφι, κρέατα και έτοιμες τροφές σε άλλο, ψάρια σε άλλο. Θα γνωρίζετε τι είναι πού.

Καταψύχετε τα πάντα
Περισσεύει φαγητό (από σούπα και μαγειρευτά μέχρι πίτσα) και το βάζετε στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση; Αυτή είναι μια πολύ κακή συνήθεια που πρέπει να την αλλάξετε. Καλύτερα να μαγειρέψετε μικρότερες ποσότητες φαγητού ή να παραγγείλετε μια 8άρα αντί για 12άρα πίτσα, παρά να μην τα καταναλώσετε και τελικά να ξεχαστούν στην κατάψυξη.

Δείτε επίσης

3 απίστευτα πράγματα που δεν φαντάζεσαι ότι μπαίνουν στην κατάψυξη

3 πράγματα που δεν έχουν θέση στην κατάψυξή σου

Καραντίνα – Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχεις για τη σωστή κατάψυξη των τροφών