Η ομελέτα είναι σίγουρα η εύκολη λύση, όταν δεν έχουμε φαγητό. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τη φτιάξει κανείς χρησιμοποιώντας άπειρους συνδυασμούς. Το ζήτημα είναι πως όπως και αν επιλέξουμε να τη φτιάξουμε, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που θα την κάνουν πιο αφράτη και απολαυστική.

Για αφράτες ομελέτες
Οι αφράτες ομελέτες είναι οι καλύτερες ομελέτες. Αφού ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι, οι άκρες τους θα αρχίσουν να σκληραίνουν. Μόλις ξεκινήσει να γίνεται αυτό χρησιμοποιήστε μια πλαστική σπάτουλα για να σύρετε απαλά τη μια άκρη στη μέση, ώστε να δημιουργηθεί χώρος και ανασηκώστε το τηγάνι ελαφρά, για να πέσει στο κενό μέρος του τηγανιού το άψητο μέρους του αυγού. Έτσι, το αυγό που ήταν στο κέντρο του τηγανιού πάει στην άκρη και ψήνεται. Αυτό θα κάνει την ομελέτα σας πιο αφράτη και θα τη βοηθήσει να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μπορούμε να βάλουμε γάλα;
Ναι, μπορούμε. Μερικές κουταλιές της σούπας γάλα δεν θα βλάψουν και θα βοηθήσουν την ομελέτα στο να γίνει υπέροχη, ωστόσο αυτό δεν απαιτεί απαραίτητα την προσθήκη γάλακτος για να το πετύχετε.

Τι κάνει μια γαλλική ομελέτα διαφορετική;
Η κύρια διαφορά σε μια γαλλική από μια αμερικανική ομελέτα είναι στο χτύπημα. Στη γαλλική ομελέτα χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι δημιουργώντας μια υφή πιο κοντά στα scrambled eggs και στη συνέχεια την τυλιγούμε σε «κορμό». Η αμερικανική ομελέτα «απαιτεί» αυγοδάρτη για το χτύπημα των αυγών και συνήθως είναι παραδοσιακά γεμιστή με άλλα συστατικά, όπως τυρί, πιπεριές, μανιτάρια, βότανα, μπέικον ή ζαμπόν.

Γίνεται ομελέτα σε σακουλάκι τροφίμων;
Παραδόξως, ναι! Το να φτιάξετε ομελέτα σε σακούλα είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να φτιάξετε πολλαπλές ομελέτες ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να κουνήσετε το τηγάνι! Βάλτε απλά τα αγαπημένα σας υλικά μέσα σε ένα σακουλάκι με zip, ανακινήστε, κλείστε καλά το σακουλάκι και τοποθετήστε σε βραστό νερό για 12-15 λεπτά.

Και μια υπερ-τέλεια συνταγή ομελέτας!

Υλικά
2 μεγάλα αυγά
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ
2 κουτ. σούπας φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο
2 κουτ.σούπας βούτυρο
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
νιφάδες κόκκινου πιπεριού
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου ασπράδια. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μια πρέζα κόκκινου πιπεριού.

Βάζουμε ένα μετρίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα αυγά και κουνάμε το τηγάνι έτσι ώστε τα αυγά να καλύψουν πλήρως ολόκληρο το τηγάνι. Καθώς τα αυγά αρχίζουν να πήζουν, παίρνουμε μια σπάτουλα και σέρνουμε τις ψημένες άκρες στο κέντρο του τηγανιού. Κουνάμε ξανά το τηγάνι για να πέσει το άψητο αυγό στις άκρες του τηγανιού.

Μόλις η βάση της ομελέτας έχει ψηθεί, αλλά η κορυφή είναι ακόμα λίγο υγρή, πασπαλίζουμε με τυρί και σχοινόπρασο στο κέντρο της. Διπλώνουμε την ομελέτα και σε ένα λεπτό είναι έτοιμη!

Δείτε επίσης:
Τι είναι η ομελέτα «τυφώνας» που κάνει το γύρο των social media

Το απίστευτο κόλπο για την τέλεια ομελέτα

Απίστευτη ομελέτα 12 αβγών: Ονομάζεται «τριπλό Bypass»!