Ως γνήσιοι λάτρεις του καφέ, ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να αποθηκεύεις σωστά τον καφέ, ώστε να διατηρεί τη φρεσκάδα και το άρωμα του. Ιδού λοιπόν, τα tips που εξασφαλίζουν πάντα απολαυστικά ροφήματα.

Ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης
Υπάρχουν 3 πράγματα που σίγουρα πρέπει να αποφύγεις όταν αποθηκεύεις καφέ: το οξυγόνο, η υγρασία και το φως. Και τα τρία μπορούν να κάνουν τον καφέ να χάσει τη φρεσκάδα του, γι αυτό προτίμησε να τον βάζεις σε αεροστεγές, αδιαφανές δοχείο, που τοποθετείς πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή σε ένα ντουλάπι, αλλά ποτέ στο ψυγείο, όπου μπορεί να απορροφήσει οσμές από άλλα τρόφιμα.

Ολόκληροι κόκκοι VS Αλεσμένος καφές
Εάν θέλεις ο καφές σου να είναι πραγματικά αρωματικός και φρέσκος, τότε θα πρέπει να αλέθεται ακριβώς πριν ετοιμάσεις ένα ρόφημα. Με άλλα λόγια, είναι προτιμότερο να αγοράσεις έναν μύλο καφέ και να προμηθεύεσαι κόκκους που θα αλέθεις εσύ κάθε φορά. Ο έτοιμος αλεσμένος καφές μπορεί να σου λύνει τα χέρια, αλλά χάνει πιο γρήγορα το άρωμα και τη φρεσκάδα του.

Για πόσο καιρό μπορεί να διατηρηθεί ο καφές;
Όταν πρόκειται για ολόκληρους κόκκους καφέ, ο πρώτος μήνας μετά το καβούρδισμα είναι ο βέλτιστος χρόνος, ώστε να είσαι σίγουρος ότι το ρόφημα που θα έχεις στο φλιτζάνι ή στο ποτήρι σου θα είναι πραγματικά άψογο. Ένας ακόμη παράγοντας είναι και η προέλευση του καφέ, καθώς ανάλογα με την ποικιλία κάποιες χάνουν την οξύτητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όσο περνάει ο καιρός.

Όσον αφορά στον αλεσμένο καφέ τώρα, μπορεί να διατηρηθεί για πολύ λιγότερο διάστημα, εκτός και αν είναι συσκευασμένος σε αεροστεγή συσκευασία -όπως τον βρίσκουμε στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Δείτε επίσης:
5 τρόποι με τους οποίους ο καφές και το τσάι σε ομορφαίνουν

Και όμως υπάρχει επιστημονική εξήγηση στο γιατί μας αρέσει ο καφές

Ο μόνος καφές που πρέπει να πίνουν όσοι έχουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη