Το ψήσιμο του κιμά δεν είναι πυρηνική φυσική και λίγο-πολύ όλοι χρησιμοποιούν μερικά μπαχαρικά παραπάνω που του δίνουν ένταση. Αν, όμως, στα μυστικά σας δεν περιλαμβάνεται η μαγειρική σόδα τότε έχετε ακόμα πολλά να μάθετε.

Oι ειδικοί, λοιπόν, συστήνουν να διαλύσετε μια πρέζα μαγειρική σόδα σε λίγο νερό –προσοχή αφρίζει!- και να την ρίξετε στον κιμά σας. Αφήστε να δράσει 15 λεπτά –σίγουρα όχι πάνω από 45 λεπτά- και θα δείτε τη διαφορά.

Και για να μην μπερδευτείτε με την αναλογία που αναφέρεται παραπάνω δίνουν και ακριβείς δοσολογίες. Για ¾ του κιλού κιμά διαλύστε ¾ του κουτ. γλυκού μαγειρικής σόδας σε μερικές κουτ. σούπας νερό. Από εκεί κάντε τους υπολογισμούς ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε.

Και μπορεί να απορείτε πώς η σόδα είναι ικανή να δώσει γεύση στον κιμά αλλά η εξήγηση είναι απλή: μεταβάλλοντας το pH στην επιφάνεια του κρέατος όχι μόνο του επιτρέπει να συγκρατεί περισσότερη υγρασία αλλά και να μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Που σημαίνει ότι έχετε ένα ζουμερό κιμά χωρίς την έξτρα λιπαρότητα και την καμένη γεύση.

Δεν μας πιστεύετε; Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Δείτε επίσης:

Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ζουμερά και νόστιμα κεφτεδάκια

Πρασοκιμαδόπιτα

Γεμιστός κιμάς με ρεβίθια και αρνάκι