Είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά ένα πιρούνι πέρα από το φαγητό;  Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις μια όμορφη βάση κορνίζας απλά και οικονομικά! Θα σου δείξουμε πως και τι πρέπει να κάνεις.

Αρχικά χρειάζεσαι πένσα και παλιά πιρούνια. Με την πένσα μπορείς να λυγίσεις τα «δόντια», που βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά κάθε πιρουνιού. Ιδανικά, άφησε 2-3 εκατοστά από τη βάση τους. Επίσης, πρόσεξε τα λυγισμένα δόντια να δημιουργούν μεταξύ τους μια νοητή ευθεία. Με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις ότι ο σκελετός της κορνίζας θα είναι σταθερός.

Το ίδιο κάνεις για να λυγίσεις και τα μεσαία δόντια του πιρουνιού προς την αντίθετη φορά από εκείνη που έστριψες τα εξωτερικά δόντια. Άφησε περίπου 2 εκατοστά περιθώριο από τη βάση τους και λύγισε τα δόντια του πιρουνιού κατά 90 μοίρες. Τέλος, μέτρησε μισό εκατοστό από την άκρη κάθε μύτης και φτιάξτε τις, ώστε να «κοιτούν» προς τα πάνω. Αν οι δύο μύτες είναι κοντά η μία στην άλλη, χρησιμοποίησε την πένσα για να μεγαλώσεις την μεταξύ τους απόσταση. Για να σε βοηθήσουμε να φτιάξεις την κορνίζα σου, σου δίνουμε και το παρακάτω βίντεο για να έχεις καλύτερη εικόνα.