Συμβουλές ψησίματος έχουμε δώσει ξανά. Ας δούμε τώρα και πώς θα χωρίσουμε εύκολα και γρήγορα το κρέας σε ίνες, με μία κίνηση!

Το σωστά κομμένο ψητό κρέας, σε μικρά κομμάτια που μπορούν να μπουν στο πιάτο δίπλα σε μία νόστιμη γαρνιτούρα ή να προστεθούν σε λαχταριστά σάντουιτς, κάνει τη διαφορά σε κάθε BBQ. Συνήθως το κόβουμε χρησιμοποιώντας μεγάλα μαχαίρια και πιρούνες, διαδικασία που χρειάζεται λίγο χρόνο. Βέβαια, υπάρχει τρόπος να γλιτώσουμε χρόνο και κόπο χρησιμοποιώντας μία συσκευή που έχουμε ήδη στην κουζίνα, αλλά συνήθως μαζι της φτιάχνουμε γλυκά και ψωμί.

Ο λόγος για το μίξερ που μπορεί να χωρίσει σε ίνες ψημένο κοτόπουλο, βοδινό ή χοιρινό κρέας μέσα σε μόλις 1 λεπτό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ρίξουμε το κρέας στον κάδο του μίξερ, ιδανικά σε δόσεις, και να το χτυπήσουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα, επιτρέποντάς του να κοπεί σε ομοιόμορφα κομμάτια. Στη συνέχεια, απλά μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με σάλτσες και γαρνιτούρες της επιλογής μας.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι και ότι μπορούμε να κάνουμε pulled το κρέας ακόμη και όταν είναι καυτό. Προσέχουμε μόνο να σταματήσουμε εγκαίρως της λειτουργία του μίξερ, εάν δεν θέλουμε να γίνουν πολύ μικρά τα κομμάτια του κρέατος.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε επίσης:
Κάνουμε BBQ σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα βίντεο

BBQ: Ο έξυπνος τρόπος για να ανάψετε γρήγορα τα κάρβουνα

Το μυστικό για ζουμερά μπιφτέκια στο BBQ