Γίνεται το αβγό «κορδέλες»; Φυσικά και ναι, με πολύ εύκολο τρόπο μάλιστα, που σου δίνει μία νόστιμη και υγιεινή πρόταση για τα καθημερινά γεύματα.

Πρόκειται για κλασική σκέτη ομελέτα, κομμένη σε μακριές λωρίδες, σαν κορδέλες, Μπορείς να τις προσθέσεις σε κρύες ή ζεστές σαλάτες, μπολ με διάφορα υλικά ή να τις γαρνίρεις ως συνοδευτικό για κυρίως πιάτο, προσθέτοντας στο μενού σου καλή πρωτεΐνη και στυλ.

https://www.instagram.com/p/Bj-_CZdggkV/

Στα συν ότι μιας και τα αβγά είναι ιδανικά για κάθε ώρα τις ημέρας, μπορείς να φτιάξεις κορδέλες αβγού για το πρωινό, το μεσημεριανό και το βραδινό, αλλά και για το σνακ μετά το γυμναστήριο. Και μιας και πρόκειται για μία απλή ομελέτα, σίγουρα είναι κάτι που μπορείς να βάλεις και στο γεύμα των παιδιών, που σίγουρα θα ενθουσιαστούν με την εναλλακτική.

https://www.instagram.com/p/Bnw8uJ4H8GR/

Για να τις φτιάξεις ξεκινάς χτυπώντας καλά 2 αβγά. Αλατίζεις και ψήνεις την ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Το ζητούμενο είναι να βγει η ομελέτα σχετικά λεπτή, για να μπορείς να τη ρολάρεις και να την κόψεις σε ροδέλες, γι αυτό και αποφεύγουμε να προσθέσουμε μέσα άλλα υλικά που θα της δώσουν όγκο.

https://www.instagram.com/p/BqEUNe2gEFP/

Μόλις ψηθεί η ομελέτα την μεταφέρεις σε επιφάνεια κοπής, αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς για λίγα λεπτά και την τυλίγεις σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβεις σε λεπτές φέτες, οι οποίες όταν ξετυλιχτούν γίνονται οι μακριές κορδέλες αβγού. Τις σερβίρεις σε πιάτο και απολαμβάνεις!