Το φρούριο Φορτέτζα ανοίγει και φέτος τις πόρτες του, το Σάββατο 29 Ιουνίου, για μια βραδιά αφιερωμένη στον Κρητικό Αμπελώνα.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete, διοργανώνουν τη μοναδική εκδήλωση γευσιγνωσίας του κρητικού κρασιού «Wines of Crete @ Fortezza», το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 20:00 και κάτω από το φως του φεγγαριού. Σε αυτό το ονειρικό σκηνικό, απλοί λάτρεις του κρασιού αλλά και επαγγελματίες, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά κρασιά από 26 μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης, παρέα με κρητικά τυριά και αλλαντικά.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, ενώ όσοι βρεθούν στο φρούριο Φορτέτζα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και τους ανθρώπους πίσω από τις αγαπημένες τους «ετικέτες».

Μάλιστα, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι θα μυηθούν στις κρητικές ποικιλίες από την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, από τις 20:15 έως τις 20:45, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έκθεση.

Τη γευσιγνωσία θα συνοδέψουν με τις μελωδίες τους ο Δημήτρης Κατακουζηνός και η Νέλλη Βαβάση.

info
Φρούριο Φορτέτζα, Ρέθυμνο. Ωράριο: 20:00-23:30
Τιμή εισόδου: 7€ (συμπεριλαμβάνεται ποτήρι γευσιγνωσίας)