Η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων Nando’s ζήτησε συγγνώμη για έναν πίνακά της, όταν ένας πελάτης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. Ειδικότερα, ο πίνακας ήταν κρεμασμένος σε τοίχο σε ένα από τα εστιατόρια, που διαθέτει η αλυσίδα στο Μπέρμιγχαμ. Ο συγκεκριμένος πίνακας απεικόνιζε έγχρωμους ανθρώπους να μπαίνουν σε μια τοστιέρα-φρυγανιέρα.

«Η συγκεκριμένη εικόνα φαίνεται πως δε δείχνει καμία ευαισθησία στη χειρότερη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας», δήλωσε ο συγκεκριμένος πελάτης. Ο Κόλιν Χιλ, επικεφαλής των καταστημάτων αναγκάστηκε να του ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας, ότι ο συγκεκριμένος πίνακας «κοσμούσε» το εστιατόριο από την αρχή της λειτουργίας του και ότι έπρεπε να είχε αφαιρεθεί από την πρώτη στιγμή. «Ως έγχρωμος άνθρωπος, θεωρώ τον πίνακα προσβλητικό», ανταπάντησε ο πελάτης, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό συμφωνούν και πολλοί λευκοί φίλοι του.

Σημειώνεται, πως τα Nando’s ξεκίνησαν από τη Νότια Αφρική και σήμερα σερβίρουν πικάντικα πορτογαλέζικα πιάτα από τη Νέα Ζηλανδία ως τις ΗΠΑ. Θεωρούνται από τα δημοφιλέστερα fast food εστιατόρια σε όλον τον κόσμο.