Σημαντικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια στα σούπερ μάρκετ, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΙΕΛΚΑ αναμένεται να γίνουν επενδύσεις άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ!

Μάλιστα, την τελευταία 5ετία (2013-2018) οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ έχουν ήδη κάνει επενδύσεις 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΙΕΛΚΑ, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων των ισολογισμών των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και τις εκτιμήσεις ειδικών για εταιρείες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα, οι επενδύσεις αυτές αφορούν την ανάπτυξη δικτύου με καταστήματα νέας γενιάς, τον εκσυγχρονισμό αποθηκών, δικτύου διανομών, στόλου οχημάτων και λοιπών υποδομών, τις ψηφιακές τεχνολογίες και ψηφιακά κανάλια διανομών, την υλοποίηση υποδομών βιώσιμης ανάπτυξης, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων καταστημάτων για αναβάθμιση της εμπειρίας των καταναλωτών και την ανάπτυξη και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού.

Όπως φαίνεται, οι συγκεκριμένες επενδύσεις θέτουν τις βάσεις για αύξηση της παραγωγικότητας, είσοδο σε νέες δυναμικές αγορές, όπως το food-to-go, ανταπόκριση στις αναδυόμενες απαιτήσεις/τάσεις των καταναλωτών και αποδοτική λειτουργία στο αναδυόμενο ψηφιακό περιβάλλον. Για αυτό και οι επενδύσεις τα επόμενα χρόνια αναμένεται να συνεχίσουν να κινούνται σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας ετησίως τα 250 εκατομμύρια ευρώ.