Η ζαχαροπλαστική δεν είναι όπως η μαγειρική, απαιτεί ακρίβεια στις ποσότητες των υλικών και εκτέλεση της κάθε συνταγής κατά γράμμα γιατί μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Σημειώστε – εκτός από τη βασική αυτή αρχή- και 4 ακόμα tips που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη στην κουζίνα όταν φτιάχνετε γλυκά.

Χρησιμοποιείτε ανάλατο βούτυρο
Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή σας, πάντα να κάνετε έναν τελευταίο έλεγχο στα υλικά σας, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Ένα βασικό λάθος που συχνά κάνουμε αγοράζοντας βούτυρο είναι η αγορά αλατισμένου αντί για ανάλατου. Στα γλυκά το ανάλατο είναι ιδανικό γιατί το αλατισμένο μπορεί να αλλάξει τη χημεία της συνταγής σας και το γευστικό αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο.

Διατηρείτε τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
Πριν χρησιμοποιήσετε τα αβγά, φροντίστε να τα αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Αυτό θα έχει καταλυτικό ρόλο στην υφή της ζύμη σας, που θα γίνει πιο αφράτη.

Αλατίστε ελαφρά τη βάση των μπισκότων σας
Πριν απλώσετε στη λαδόκολλα τα μπισκότα, δοκιμάστε να την πασπαλίσετε με ελάχιστο αλάτι και μετά να απλώσετε τα μπισκότα. Το αλάτι -τονίζουμε ότι πρέπει να είναι ελάχιστο- θα δώσει στα μπισκότα ένταση στη γεύση αφού θα υπάρχει αυτή η ευχάριστη εναλλαγή γλυκού και αλμυρού, ειδικά αν η παρασκευή σας είναι σοκολατένια ή περιέχει καραμέλα.

Κρυώστε τη ζύμη σας
Αφού φτιάξετε τη ζύμη των μπισκότων σας, αφήστε την στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Θα σταθεροποιηθεί και θα μπορείτε να την πλάσετε ευκολότερα.

Δείτε επίσης

10 chef στην κουζίνα μας

Κολατσιό από σπίτι. Χρήσιμα tips από τη mamaknows

4 τρόποι για να ετοιμάσετε το γεύμα σας πιο γρήγορα