Τα βραβεία των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου για το 2021, «The World’s 50 Best Restaurants»,  θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα των S.Pellegrino & Acqua Panna στην πόλη της Αμβέρσας (Φλάνδρα) στο Βέλγιο, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου.

Η οργάνωση των βραβείων επιστρέφει μετά από τη χρονική παύση του 2020 λόγω κορωνοϊού. Η νέα κατάταξη του 2021 θα συμπεριλάβει στα κριτήρια και τα νέα δεδομένα της εποχής, όπως οι περιορισμοί των ταξιδιών και των γευμάτων, χρησιμοποιώντας συνδυασμό ψήφων. Όπως επισημαίνεται και στη σχετική ανακοίνωση, όλα στην εκδήλωση θα προετοιμαστούν με βάση τους κανόνες ασφάλειας, προστασίας και υγιεινής, όπως και έχουν οριστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης, ωστόσο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν κορυφαία προϊόντα, υπέροχα εστιατόρια, αλλά και να γνωρίσουν την Φλάνδρα.

Ο William Drew, Διευθυντής Περιεχομένου για το «The World’s 50 Best Restaurants», επισημαίνει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που διοργανώνουμε αυτό το σημαντικό γαστρονομικό γεγονός στη Φλάνδρα στις αρχές Οκτωβρίου και παραμένουμε αισιόδοξοι, ότι η συνεχιζόμενη διάθεση εμβολίων θα επιτρέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να συμμετάσχουν με ασφάλεια στην εκδήλωση. Το πρόγραμμα θα επιτρέψει στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα να επανασυνδεθεί, να μοιραστεί εμπειρίες, να γιορτάσει την ανθεκτικότητα και τη λαμπρότητα, και τελικά να βοηθήσει στην ενίσχυση των εστιατορίων».

Για τα βραβεία
Πριν όμως από τα βραβεία του Οκτωβρίου θα προηγηθούν ορισμένα ειδικά βραβεία, που θα ανακοινωθούν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένης μιας ολοκαίνουριας πρωτοβουλίας που ονομάζεται Champions of Change.

Το 50 Best θα χρησιμοποιήσει την παγκόσμια πλατφόρμα του για να προβάλλει ακόμη περισσότερα υπέροχα εστιατόρια και μπαρ παγκοσμίως μέσα από ειδικές κατηγορίες και θα παρουσιάσει και νέα άτομα που διαμορφώνουν το μέλλον της γαστρονομίας μέσω της νέας λίστας του, «50 Next».

Το 50 Best στοχεύει στο να ενισχύσει διαφορετικές φωνές και να προωθήσει την προοδευτική συζήτηση και τη διασυνοριακή συνεργασία στο πεδίο της γαστρονομίας.

Αλλαγές ψηφοφορίας: Πώς δημιουργήθηκε η λίστα του 2021
Η ετήσια λίστα των εστιατορίων δημιουργείται από τις ψήφους της «The World’s 50 Best Restaurants Academy» που αποτελείται από περισσότερα από 1.000 άτομα: από συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων και κριτικούς, σεφ, εστιάτορες και διεθνείς εμπειρογνώμονες στο τομέα της γαστρονομίας. Κάθε μέλος της Ακαδημίας ψηφίζει συνήθως για 10 εστιατόρια, με τουλάχιστον τέσσερα από αυτά να βρίσκονται εκτός της περιοχής τους.

Για να αντιμετωπιστούν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια και οι περιορισμένες ευκαιρίες φαγητού του περασμένου έτους, ο κατάλογος του 2021 θα δημιουργηθεί από έναν συνδυασμό ψήφων από τον Ιανουάριο του 2020 (που δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ) και μια «ανανεωμένη ψηφοφορία» που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2021.

Η λίστα του 2021 θα δημιουργηθεί επομένως από ένα συνδυασμό ευρύτερων προδημικών εμπειριών και, όπου είναι δυνατόν, από σύγχρονες τοπικές ενημερώσεις. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας των 50 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου εδώ.

Δείτε επίσης:
Διατροφικές διαταραχές και εφηβεία στην εποχή της πανδημίας

Difford’s Guide: Εσείς, πώς πίνετε το ρούμι; 

Δεύτερη δράση καθαρισμού βυθού από την ΕΛΟΠΥ στο λιμάνι της Βόνιτσας