kotopoulo-kritharaki olikis
clock icon
45'

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι ολικής άλεσης

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτί ντοματοχυμό ή 1 συσκευασία κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου
  • πιπέρι
  • 300 γρ. κριθαράκι ολικής αλέσεως

Μαγειρευτό κοκκινιστό κατσαρόλας που αγαπά όλη η οικογένεια, όπου το κοτόπουλο με το κριθαράκι ολικής, συνθέτουν ένα φαγητό χορταστικό, νόστιμο και πιο ελαφρύ.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2΄-3΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα (χυμό και πελτέ), τη δάφνη, το νερό (ή ζωμό) και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10΄-15΄, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να χυλώσει το φαγητό.

Styling: Κ. Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2΄-3΄, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την ντομάτα (χυμό και πελτέ), τη δάφνη, το νερό (ή ζωμό) και ελάχιστο πιπέρι. Ανακατεύουμε, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15΄. Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10΄-15΄, μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να χυλώσει το φαγητό.

Styling: Κ. Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M