Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν:
1. Την εφημερίδα
2. To συναρπαστικό μπεστ σέλερ του Jonathan Kellerman «Ψυχοθεραπεία»

Για την εξιχνίαση μιας άγριας δολοφονίας, οι κεντρικοί ήρωες του βιβλίου ψάχνουν απαντήσεις στα κίνητρα του δράστη. Και παρασύρονται στο σκοτεινό λαβύρινθο του εγκληματικού νου, όπου ανακαλύπτουν στοιχεία πιο τρομακτικά και από τον ίδιο το φόνο.

Δημιουργώντας μεθοδικά και με το μοναδικό του χάρισμα να πλέκει έναν μεγαλοφυή αφηγηματικό ιστό, ο Jonathan Kellerman καλεί τον αναγνώστη της «Ψυχοθεραπείας» να τον ακολουθήσει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής.

Πρωταγωνιστές στο συγκεκριμένο βιβλίο είναι ο ψυχολόγος Άλεξ Ντέλαγουερ και ο στενός φίλος του, υπαστυνόμος Μάιλο Στέρτζις. Κάποιο βράδυ οι δυο τους δειπνούν σε εστιατόριο του Λος Άντζελες και, ενώ συνομιλούν σε κλίμα ευφορίας, ακούγονται σειρήνες περιπολικών. Μερικά λεπτά αργότερα ο Στέρτζις, πάντα συνοδευόμενος από τον Ντέλαγουερ, βρίσκεται στον τόπο ενός ιδιαίτερα άγριου εγκλήματος. Αντικρύζοντας την κατάσταση στην οποίαν ανακαλύφθηκαν τα θύματα, μια γυναίκα και ένας άντρας, ο Στέρτζις λέει στον Ντέλαγουερ, ότι «μάλλον εσύ είσαι πιο ειδικός από εμένα για να καταλάβουμε όλοι τι έχει γίνει εδώ». Το έμπειρο μάτι του αστυνομικού δεν έκανε λάθος, καθώς όταν η αστυνομία θα αρχίσει να διερευνά την ταυτότητα του δολοφονημένου ζεύγους, θα φτάσει σε μια ψυχοθεραπεύτρια, η οποία ξέρει πάρα πολλά -αλλά αρνείται να μιλήσει. Η δρ. Μαίρη Λου Κόππελ επικαλείται το ιατρικό απόρρητο και δεν υποκύπτει σε κανένα μέσον πίεσης, παραμένει όμως το πρόσωπο-κλειδί για τη λύση του μυστηρίου. Μέχρι που συμβαίνει ένας επόμενος φόνος, ο οποίος δείχνει ότι, για άλλη μία φορά, το «έγκλημα πάθους» ήταν σκηνοθετημένο. Πίσω από τα φαινόμενα, υπήρχε ένα, οργανωμένο στην εντέλεια, παρανοϊκό σχέδιο.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα «Ψυχοθεραπεία» του Jonathan Kellerman.

Ποιoς είναι ο Jonathan Kellerman
O Jonathan Kellerman είναι διακεκριμένος συγγραφέας παγκόσμιων μπεστ σέλερ και δεξιοτέχνης του ψυχολογικού θρίλερ. Έχοντας προσφέρει στο παγκόσμιο κοινό πάνω από 40 μυθιστορήματα, τα οποία έχουν σημειώσει τεράστια επιτυχία και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 24 γλώσσες, ο Kellerman δικαίως θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς. Επίσης, το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ψυχολόγος και μάλιστα με πλούσια κλινική εμπειρία και επιστημονικό έργο, αποτελεί ένα πολύ σπάνιο και ξεχωριστό προσόν. Επί της ουσίας, το στέρεο ψυχολογικό υπόβαθρό του είναι ένα ακαταμάχητο ατού στο συγγραφικό του έργο. Ο κεντρικός ήρωας πολλών από τα μυθιστορήματά του είναι ένας ψυχολόγος, ο Άλεξ Ντέλαγουερ, κάτι σαν alter ego του ίδιου του Kellerman.

Στην πραγματική ζωή ο Jonathan Kellerman σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και ειδικεύτηκε στις παιδικές διαταραχές. Μάλιστα, το πρώτο σύγγραμμά του ήταν αμιγώς επιστημονικό και αφορούσε στις ψυχολογικές παρενέργειες του παιδικού καρκίνου. Εκτός από μυθιστορήματα, ο Kellerman έχει γράψει παιδικά βιβλία, αλλά και μη μυθοπλαστικά δοκίμια.

Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Goldwyn, Edgar, Anthony, The American Psychological Association Lifetime Achievement Award, έχει προταθεί για το βραβείο Shamus και είναι αναγνωρισμένος ως μαιτρ του είδους, ενώ ανήκει στους πλέον ευπώλητους συγγραφείς των New York Times.

3. Το Olive Αυγούστου, σερβίρουμε 80 συνταγές και φέρνουμε

«ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ»

Τα ωμά ταιριάζουν στο ελληνικό καλοκαίρι και γίνονται σαλάτες, σάλτσες, κύρια πιάτα, ορεκτικά, συνοδευτικά, γλυκά, κυριολεκτικά τα πάντα! Σας έχουμε 80 συνταγές που αγαπούν τη φρεσκάδα, τα ωμά υλικά και τα γρήγορα μαγειρέματα!

Ζυμαρικά με σάλτσα χωρίς μαγειρική, σαλάτες γεύματα, τα τηγανητά του φούρνου, φρούτα στα πιάτα μας και γλυκά ψυγείου.

Ακόμη, 101 ιδέες για πιάτα εύκολα, νόστιμα και δημιουργικά με ό,τι έχετε σε ντουλάπια και ψυγείο.

Διαβάστε στο Olive Αυγούστου – Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Φρούτα και λαχανικά τα κάναμε σαλάτα

Πεπόνι αργίτικο, ζουμερά ροδάκινα και σαρκώδη βερίκοκα ενδίδουν σε πολλούς και απρόβλεπτους συνδυασμούς που μας ξαφνιάζουν και μας δροσίζουν, διά χειρός Φάνη Μαϊκαντή!

Αµπελοφάσουλα σαλάτα µε γλιστρίδα, καλαµπόκι, βερίκοκο & οξύµελο, Σαλάτα ντοµάτα µε πεπόνι αργίτικο & σαλάµι Λευκάδος, Κολοκυθάκια ψητά µε κρέµα φέτας & φιστίκι Αιγίνης, Βλίτα τσιγαριαστά µε ντοµάτα, ελιές, κύµινο & απάκι κοτόπουλο.

Τηγανητά φούρνου

Για να μη στέκεστε πάνω από φωτιές και λάδια που πετάνε, ο Σωτήρης Ευαγγέλου μεταφέρει τα πιο αγαπημένα μας καλοκαιρινά τηγανητά σε ταψί και τα ψήνει στον φούρνο, εξίσου αν όχι πιο νόστιμα.

Ψητές πιπεριές κέρατο, Γαύρος µε ντοµάτα στον φούρνο, Κεφτεδάκια στον φούρνο, Μελιτζάνες στο φούρνο µε ντοµάτα, κρεµµύδι & φέτα, Σαρδέλες στο φούρνο.

Ζυμαρικά της δροσιάς

Η αγαπημένη μας pasta από κάθε λογής άλευρα αγκαλιάζεται από κρύες σάλτσες με μυρωδικά, τυριά, ξηρούς καρπούς και μποστανικά, στην πιο δροσερή και τραγανή εκδοχή της, από τον Γκίκα Ξενάκη.

Στριφτούδια µε κρύα σάλτσα πέστο & ψητά ντοµατίνια, Λιγκουίνι φαγόπυρου µε dressing ταχίνι, λαχανικά & κάσιους, Πέννες κόκκινης φακής µε τόνο, κρύα σάλτσα πιπεριάς & ελιές, Κρύα σαλάτα µε κοφτό µακαρονάκι, γαρίδες & σάλτσα κοκτέιλ, Ταµπουλέ µε κινόα, φασολάκια, δυόσµο & λιαστές ντοµάτες.

Η νοστιμιά της ωμής αλήθειας

Απολαμβάνουμε τις πρώτες ύλες στην καλύτερη εποχή και στην καλύτερη εκδοχή τους, με όλη τη γεύση και χωρίς πολλά φτιασίδια, σε πιάτα δημιουργικής απλότητας του Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Φρυγανισµένο ψωµί µε τυροκαυτερή & ταρτάρ αγγουριού µε αβοκάντο, Σαλάτα µε σπαγγέτι κολοκυθιού, πέστο βασιλικού & λιαστές ντοµάτες, Κλασικό ταρτάρ µοσχαρίσιο, Κρέµα γκοργκοντζόλα µε παντζάρι, µαριναρισµένο σε τζίντζερ & λεµόνι, Σαρδέλες µαριναρισµένες σε κρύα σος ντοµάτας, µε ελιές & λαχανικά.

Το παιχνίδι των φρούτων

Νεκταρίνια, ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια και σύκα σε εύκολες, δροσερές, αλμυρές και γλυκές περιπέτειες, διά χειρός Γιώργου Δημητρακόπουλου.

Pancakes µε µαρµελάδα σύκο,Αφρώδες κοκτέιλ σύκο – βανίλια, Καλοκαιρινή σαλάτα µε κεράσια, ρόκα & γκοργκοντζόλα, Αναποδογυριστό κέικ µε ροδάκινα & θυµάρι, Τάρτα τατέν µε βερίκοκα, καρδάµωµο & σπιτικό παγωτό βανίλια, Τσάτνεϊ νεκταρίνι µε τζίντζερ.

Με τα υλικά της εποχής

Η ζουμερή ντομάτα στα καλύτερά της, οι πιπεριές στα πάνω τους, το αγγούρι ολόδροσο, ο βασιλικός μυρωδάτος, γίνονται σούπα ή συνοδεύουν άψογα σπαγγέτι, κοτόπουλο και ψάρι. Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μοιράζεται μαζί μας τις πιο νόστιμες ιδέες του.

Κινέζικο κοτόπουλο µε πιπεριές τσίλι, Σκουµπρί µε κοκκινιστά ρεβίθια & ντοµατίνια, Τσάτνεϊ ντοµάτας & πιπεριάς, Σούπα ντοµάτας µε κόκκινες πιπεριές, Μακαρονάδα µε ντοµατίνια & βασιλικό.

Πιάτα θρεπτικά

Συνταγές χορταστικές αλλά με λιγότερες θερμίδες, κάποιες φουλ σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, όλες όμως υψηλής θρεπτικής αξίας.

Πίτσα καπονάτα µε αλεύρι ολικής άλεσης, Τάκος µε κολοκυθάκια & καπνιστή πάπρικα, Κεµπάπ γαλοπούλας µε φέτα & τζατζίκι σε αραβικές πίτες, Μπακαλιάρος µε πέστο, ρύζι & ντοµατίνια, Κοτόπουλο µε κάρυ & ρεβίθια σιγοµαγειρεµένα.

Κεφτέδες του κόσμου

Ζουμεροί, πιάνονται με τα δάχτυλα ή με οδοντογλυφίδα και κάνουν την καλύτερη παρέα με τα θερινά παγωμένα ποτά μας. Οι συνταγές είναι του Γρηγόρη Χέλμη.

Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια, µανιτάρια & πράσινο ταχίνι, Cig kofte, Ωµά vegan «κεφτεδάκια» µπρόκολου, Μελιτζανοκεφτέδες κοκκινιστοί µε φέτα.

101 ιδέες

Πανεύκολες συνταγές για το καλοκαίρι, που αγαπά τα εύκολα και ελαφριά πιάτα, διά χειρός Μάκη Γεωργιάδη.

Τη δροσιά τους να ‘χετε!

Η Εύα Μονοχάρη λύνει τον γλυκό γρίφο της εβδομάδας με επιδόρπια δροσερά και ελαφριά που δεν θα θέλετε να τα μοιραστείτε με άλλους.

Μαλεµπί, Εύκολο µιλφέιγ µε cream crackers, Κρέµα µπαβαρουάζ µε καρδάµωµο & κεράσια, Φρυγανιά Ζακύνθου µε µαστίχα, Ζελέ µε ροδάκινα & γιαούρτι, Cheesecake ψυγείου µε ανθότυρο.

Ας φτιάξουμε ντόνατς με μαρμελάδα!

Μαλακή ζύμη στο εσωτερικό τους, με τραγανό και ζαχαρένιο περίβλημα, παραγεμισμένα με λαχταριστή μαρμελάδα. Κανείς δεν θα πιστεύει ότι τα φτιάξατε μόνοι σας, θα είναι όμως η αλήθεια.

Ακόμα!

-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Ιστορία της γεύσης: Γαύρος Μαρινάτος
-Συνέντευξη με τη σεφ Ειρήνη Τζώρτζογλου
-Τα κρασιά του μήνα!
-Η κουλτούρα του gin
-Η ιστορία του Bloody Mary
Εστιατόρια που επισκεφθήκαμε και μας άρεσαν πολύ
Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!

Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!

4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν:

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.

και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.