Το Athens Street Food Festival επέστρεψε για ακόμα μία χρονιά στο Παλαιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι. Διεξάγεται όλα τα τριήμερα του Μάϊου και περιμένει τους απανταχού food lovers για γευστικά ταξίδια σε χώρες όπως το Μεξικό, την Ιαπωνία, την Αργεντινή, τη Μέση Ανατολή, τις ΗΠΑ και πολλές ακόμα.

Στο επίσημο site του φεστιβάλ αναφέρει πως υπάρχουν vegetarian και vegan επιλογές και έτσι, το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκα να περνάω τις πόρτες του Street Food Festival.

Πώς θα πάτε
Το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Πειραιώς με την οδό Ερμού. Λεωφορείο και Μετρό είναι οι σίγουροι τρόποι, όμως μπορείτε να μεταβείτε και με το αυτοκίνητο, απλά να είστε προετοιμασμένοι πως το παρκάρισμα θα είναι μία μικρή πρόκληση. Εμείς παρκάραμε στην οδό Ασωμάτων που υπάρχει Ελεγχόμενη Στάθμευση και περπατήσαμε τον πεζόδρομο της οδού Ερμού, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και την όμορφη θέα.

Η είσοδος και τα carts
Η είσοδος είναι 3€/το άτομο ενώ στον χώρο υπάρχουν πολλά stations με φαγητό από διάφορες γωνιές του κόσμου. Bao buns, burgers, tacos, falafel, pizza και πολλά ακόμα βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο στις δύο άκρες του χώρου. Ανάμεσά τους βρίσκονται δεκάδες ξύλινοι πάγκοι και stands που μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας. Επιπλέον, στο βάθος υπάρχει ανοιχτός χώρος με μεγάλες ομπρέλες για όσους το επιθυμούν.

Εκτός από τις αλμυρές επιλογές θα βρείτε stations με γλυκά, παγωτά αλλά και cocktails, αναψυκτικά και παγωμένες μπίρες που θα συνοδεύσουν το γεύμα σας. Τα περισσότερα είναι Popup γνωστών καταστημάτων που για τα τριήμερα του Μάϊου έστησαν το δικό τους cart στον χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου του Ο.Σ.Υ, ενώ κάποια άλλα κάνουν trialrun ώστε να ανοίξουν σύντομα τον δικό τους χώρο στην Αθήνα.

Oι vegan επιλογές
Όπως ήδη μπορείτε να φανταστείτε σε ένα τέτοιο φεστιβάλ οι vegan επιλογές ήταν αρκετά λιγότερες σε σύγκριση με τις επιλογές για όσους είναι vegetarian – καταναλώνουν δηλαδή γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά απέχουν από κρέας και ψάρι. Εκτός από κάποια ορεκτικά, όπως είναι πατάτες τηγανητές και τα falafel,τα vegan πιάτα ήταν αρκετά λίγα.

Γυρίσαμε διεξοδικά όλο τον χώρο και για vegan βρήκαμε τα παρακάτω:
Στο Hoggies θα βρείτε το Cauliflower: Σάντουιτς με μαριναρισμένο steak κουνουπιδιού με λιωμένο vegan τυρί.

Στο Noa Poke θα βρείτε χαβανέζικο poke bowl σε vegan εκδοχή που είναι αρκετά spicy για τους λάτρεις των καυτερών φαγητών. Ωστόσο, η μερίδα ήταν αρκετά μικρή και δυσανάλογη με την τιμή του.

Στο PoBoys θα βρείτε burger με pulled jackfruit και vegan μαγιονέζα. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες και κρύο αναψυκτικό.

Στο Falafel Al Sharq είναι ίσως οι περισσότερες επιλογές. Τυλιχτό με φαλάφελ ή Kibbeh (κεφτές) από μανιτάρι και συνοδεύεται με λαχανικά, χούμους ή vegan μαγιονέζα.

Στο Muchos Tacos υπάρχουν vegan tacos με κάρι γλυκοπατάτας, jalapeno, κάκτο και λάδι καρύδας.

Επίσης, ενώ στο site του festival ανέφερε πως στο Mac n Cheesus θα είχε vegan πιάτο-κάτι που ήθελα πολύ να δοκιμάσω καθώς μου αρέσει πολύ το vegan mac Ν’ cheese-, η κοπέλα στο cart μου ανέφερε πως υπάρχει μόνο vegetarian επιλογή καθώς έχει κανονικό τυρί.

Οι τιμές των μερίδων κυμαίνονταν κατά μέσο όρο από 4-8 ευρώ με τις μερίδες να είναι κάπως μικρές, που εν μέρει δικαιολογείται από την έννοια του street food που χρειάζεται μικρές μερίδες και εύκολες στην κατανάλωση, όμως από την άλλη, έρχονται να προστεθούν στην τιμή της εισόδου αλλά και στην χρέωση σε αναψυκτικά, νερά κλπ.

Το κοινό που απευθύνεται το Athens Street Festival δεν είναι οι vegan, ίσως ούτε καν οι vegetarian, όμως η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν χρειάζεται να το αποκλείσει κιόλας. Με περισσότερες επιλογές ή κάποιο cart από vegan εστιατόριο, το φεστιβάλ θα μπορούσε να αποτελέσει meeting point και για παρέες που επιλέγουν μία χορτοφαγική διατροφή.

info
Το Athens Street Food Festival ανοίγει τις πόρτες του κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως και τις 29 Μάϊου.

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 17:00 – 00:30
Σάββατο 12:00 – 01:00
Κυριακή 12:00 – 00:00

Εισιτήρια: 3€ – στην είσοδο του φεστιβάλ

Διαβάστε ακόμη

7 vegan street food στέκια στην Αθήνα

Διατροφική μαγιά: Αυτό είναι το «τυρί» των vegan

Πώς να φτιάξετε την τέλεια vegan πραλίνα στο σπίτι