Κάποια ξυπνητήρια κάνουν απλώς τον γνωστό, ενοχλητικό ήχο “μπιπ – μπιπ” και άλλα σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, φέρνοντας στη μύτη σου τις πιο αγαπημένες σου μυρωδιές.

Ένα τέτοιο είναι και το SensorWake, το ξυπνητήρι που δημιούργησε ο μόλις 18 ετών Guillaume Rolland με όραμα του να ξυπνούν όλοι χαρούμενοι! Και υπάρχει πιο γλυκός τρόπος να ξυπνήσεις το πρωί από τη μυρωδιά του φρέσκου καφέ, του κρουασάν ή της σοκολάτας;

SensorWake2edited

Συγκεκριμένα το ξυπνητήρι του νεαρού Γάλου εφευρέτη και της startup επιχείρησης που έχει πλέον φτιάξει, αντί να κουδουνίζει απελευθερώνει ένα ευχάριστο άρωμα και όπως έχουν αποδείξει οι μέχρι σήμερα δοκιμές, καταφέρνει να σε ξυπνήσει σε λιγότερο από 2 λεπτά! Όσο για τη λειτουργία του, είναι πιο εύκολο στη χρήση και από καφετιέρα, μιας και το θέτεις σε λειτουργία με 3 απλά βήματα: διαλέγεις την ώρα που θα ξυπνήσεις και βάζεις στην ειδική υποδοχή την κάψουλα με το άρωμα της επιλογής σου. Την ώρα που έχεις προγραμματίσει να “χτυπήσει” το ξυπνητήρι εκείνο ξεκινάει να αναδίδει το άρωμα του και σε περίπου 2 λεπτά εσύ έχεις ξυπνήσει.

Η μόνη περίπτωση να μη σε ξυπνήσουν οι ευωδίες του SensorWake, είναι αν έχεις βουλωμένη μύτη! Αλλά και γι΄’ αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλεψη. Αν δεν ξυπνήσεις το αργότερο σε 3 λεπτά, τότε το ξυπνητήρι αρχίζει να κουδουνίζει.

SensorWakeedited

Όσο για τα αρώματα που υπάρχουν διαθέσιμα, επίλεξε ανάμεσα σε αμερικάνικο πρωινό (μπέικον και φρέσκο χυμό πορτοκάλι), εσπρέσο και ζεστό κρουασάν ή ροδάκινο και καραμέλα φράουλα. Για όσους προτιμούν κάτι πιο χαλαρωτικό υπάρχει τσάι και σοκολάτα ή τζίντζερ και μέντα, αλλά και θαλασσινό άρωμα ή άρωμα από κομμένο γρασίδι, ενώ οι πιο ματαιόδοξοι της παρέας θα ενθουσιαστούν με το άρωμα… χρημάτων! Σημείωσε ότι κάθε κάψουλα αρκεί για 60 ξυπνήματα.

Guillaumeedited

Η ιστορία του SensorWake ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, όταν ο 17χρονος τότε Guillaume Rolland αδυνατώντας να ξυπνήσει το πρωί αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι πιο ευχάριστο από το ενοχλητικό ξυπνητήρι του. Έφτιαξε, λοιπόν, στο γκαράζ του το πρωτότυπο, το οποίο και μπήκε στις 15 top “εφευρέσεις που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο” στον online επιστημονικό διαγωνισμό της Google -Google Science Fair 2014. Από τότε, έχει συγκεντρώσει μια μεγάλη ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων που δουλεύουν πάνω στο SensorWake, ενώ έχει λάβει και άλλα βραβεία από έγκριτα ιδρύματα. “Σκέφτηκα ότι στον 21ο αιώνα ο καθένας θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να ξυπνάει χαρούμενος, χαλαρός και ήρεμος, έτοιμος για μια υπέροχη μέρα. Έτσι έφτιαξα το SensorWake”, δηλώνει ο Guillaume.

Δες το βίντεο με SensorWake

info
sensorwake.com