Η γιορτή των μπέργκερ επέστρεψε και όπως ήταν φυσικό βρεθήκαμε και φέτος εκεί για να δούμε, να ζήσουμε την εμπειρία του φεστιβάλ, αλλά κυρίως για να δοκιμάσουμε. Έτσι, λίγο πριν ρίξει  αυλαία, Κυριακή βράδυ, πήγαμε στο φεστιβάλ και συγκεκριμένα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο  στο Ο.Α.Κ.Α, όπου ήταν «πλημμυρισμένος» από κόσμο. Κάτι που φάνηκε κιόλας και από τα sold out μπεργκεράδικα. Το σκηνικό είχε ως εξής: Ακαταμάχητες ευωδίες να πλανιούνται στην ατμόσφαιρα, δυνατή μουσική να ακούγεται από το κεντρικό stage και παραταγμένα burger housesκαι όχι μόνο – να προσφέρουν στο κοινό λαχταριστά εδέσματα. Ας το πάρουμε όμως από την αρχή.

Πηγαίνοντας στο φεστιβάλ
Για την ιστορία, να πούμε ότι το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε 2 τριήμερα στο ΟΑΚΑ και η είσοδος του από τον ΗΣΑΠ Ειρήνης ήταν σχεδόν δίπλα. Παράλληλα, λειτουργούσε χώρος στάθμευσης στον χώρο επί της Λεωφ.Κύμης με το αντίστοιχο αντίτιμο. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών είχαν δωρεάν είσοδο. Τα εισιτήρια ξεκινούσαν από 6 ευρώ όπου συμπεριλαμβανόταν και μια μπίρα, ενώ η οποιαδήποτε αγορά από τα μαγαζιά που συμμετείχαν στο φεστιβάλ είχε το δικό της κόστος, δηλαδή, κάθε burger house είχε τις δικές του τιμές. Φτάνοντας στην είσοδο μια φωτεινή ταμπέλα «BurgerFetst» καλωσόριζε τους επισκέπτες, ενώ ένα τεράστιο μπέργκερ ήταν το πρώτο πράγμα που έβλεπε κάποιος μπαίνοντας στον χώρο.

Τι είδαμε και τι επιλέξαμε
Προχωρώντας προς τα μέσα η πρώτη μας στάση ήταν στη Lagunitas, όπου μας πρόσφεραν την craft IPA μπίρα με την ιδιαίτερη και πλούσια γεύση της. Η συγκεκριμένη μπίρα υπήρξε και η δική μας συνοδεία στο φεστιβάλ. Η γεύση της είναι σχετικά πικρή με νότες πορτοκαλιού και καραμέλας, ενώ η επίγευση είναι επίσης ελαφρώς πικρή και μεγάλης διάρκειας. Πηγαίνοντας προς τα μέσα βλέπαμε τα τραπέζια να είναι γεμάτα, οι ουρές στα μαγαζιά τεράστιες και ο συναυλιακός χώρος επίσης κατάμεστος από κόσμο. Τα burger houses ήταν δίπλα-δίπλα, ενώ το μενού το κάθε μαγαζιού ήταν «κρεμασμένο» από έξω. Πάνω από 15 burger houses, όπως το Serial Grillers, Melt Burgers, Hoggies, Μπαρ Μπεε Κιου, Tyler’s, Jackaroo, Guerilla Chef, Raw Street Burgers, Τσίκεν the Van, Athens Vegan Burgers, RnD Burgers, Smash ‘n Bun, 13 Sweet & Salty, Jailbirds Chicken έδωσαν το παρόν.

Εμείς επιλέξαμε τα κλασικά, δηλαδή, από το Μπαρ Μπεε Κιου, καθώς σε ένα τέτοιο φεστιβάλ, ένα «τυπικό» μπέργκερ είναι η ιδανική πρόταση. Βέβαια, να πούμε ακόμη πως όταν το φεστιβάλ έχει, ήδη, αντίτιμο για είσοδο και το κάθε burger house έχει τις δικές του τιμές, το κόστος ανεβαίνει και ίσως να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για πειραματισμούς. Ένα «εναλλακτικό» μπέργκερ μπορεί να σε κερδίσει μπορεί και όχι, για αυτό και κάναμε safe επιλογές. Από το Μπαρ Μπεε Κιου, το all time classic μπιφτέκι χειροποίητο από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, ένταμ, ντομάτα, άισμπεργκ, καραμελωμένα κρεμμύδια, σπιτική κόκκινη σάλτσα, μουστάρδα και μαγιονέζα μαζί με πατάτες ήταν μια εγγυημένη πρόταση για τη βραδιά.

Υπήρχαν αρκετές επιλογές για να επιλέξει κάποιος ανάμεσα σε κλασικές αλλά και σε πιο μοντέρνες επιλογές. Για παράδειγμα, το Τσίκεν είχε τις δικές του προτάσεις για μπέργκερ με κοτόπουλο. Μια άλλη ιδιαίτερη πρόταση ήταν αυτή του R&D Burger and Brunch, το οποίο σέρβιρε μπέργκερ με άρωμα Κρήτης, αλλά και vegan επιλογές από το Athens Vegan Burgers δημιουργώντας αμέσως χώρο στο φεστιβάλ και για τους αυστηρά χορτοφάγους. Πέρα όμως από τις αλμυρές επιλογές υπήρχαν και οι γλυκές με τους χειροποίητους λουκουμάδες του Μποέμ και τα ψημένα ρολά ζύμης με επικάλυψη καραμέλας, και όχι μόνο, από την Καμινάδα. Τέλος, υπήρχαν και κοκτέιλ για όσους ήθελαν από τους Athens Gents Bar Services.